De Wolf: ‘Geloof, spirit en vechtlust aanwezig’

1 april 2017
John de Wolf dankte de late remise tegen Spakenburg aan de fitheid van zijn ploeg. De trainer moest noodgedwongen tevreden zijn met een punt.
 
„Spakenburg is drie keer in de zestienmeter gekomen en scoort twee keer”, was de simpele opsomming van De Wolf. „Ik wist dat Spakenburg het geen negentig minuten kon volhouden door onze speelwijze, en dat zag je ook. Spelers kregen kramp en moesten gewisseld worden. Ik heb echter geen seconde gedacht dat we zouden verliezen van deze ploeg.”
 
G.V.V.V. startte met een driemansdefensie, met een controlerend blok van Wilco den Hartog en Roy Terschegget op het middenveld. Een uitgedokterd plan, volgens De Wolf, aangezien Spakenburg met twee spitsen aan de aftrap verscheen. „Deze formatie was nieuw, vooral voor Taoufik Adnane en Rodny Hofman, die gedisciplineerder moesten spelen. Dit was plan A, en ik moet de jongens een compliment maken hoe ze het uitgevoerd hebben.”
 
Baltempo
Pas in de tweede helft werd G.V.V.V. echt dreigend, ondanks dat Latupeirissa een kans naliet om de thuisploeg in het eerste bedrijf op voorsprong te schieten. „Het baltempo was te laag, omdat de aanvallers te weinig diepgang hadden. Ze stonden er al, terwijl ze moesten gaan”, aldus De Wolf.
 
Na de rake kopbal van Michael Lanting en de treffer van Mike Ahrens, die profiteerde van een slippertje van Taoufik Adnane, kwam G.V.V.V. terug in de wedstrijd via pinchhitter Patrick Heesakkers. Roy Terschegget vergat tien minuten voor tijd G.V.V.V. echter op gelijke hoogte te brengen door een strafschop te missen. Martin van Eck poetste de misser van de aanvoerder weg met de 2-2.
 
Trainer John de Wolf kijkt vanaf zijn plaats toe.
 
Smetje
„Spakenburg was constant aan het verdedigen en schoot de bal lukraak weg. Het enige smetje is de gemiste strafschop van Roy Terschegget, anders hadden we ruim tien minuten langer gehad om op de winnende treffer te jagen. Maar, ik heb net ook tegen de groep gezegd: als je hem niet neemt, kan je ook niet missen. Hij heeft zijn verantwoordelijkheid genomen. Het is sneu voor hem, maar het hoort erbij.”
 
„Ik ben blij met de wijze waarop we de rug gerecht hebben. Dat hebben we vooral te danken aan de fitheid van de ploeg. Iedereen is topfit. Het geloof, de spirit en de vechtlust op de 2-2 waren ook na de 0-2 aanwezig. En dat betaalde zich uit.”
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen