De Wolf: ‘Niet hoeven te verliezen’

5 november 2016
Trainer John de Wolf zag zijn ploeg door persoonlijke fouten ten onder gaan tegen AFC. De Veenendalers domineerden wel de wedstrijd, maar verloren met 1-3.
 
‘Dit is een koude douche, omdat we deze wedstrijd zeker niet hoeven te verliezen’, doelde de coach op de hoeveelheid kansen in het eerste bedrijf. ‘De tegendoelpunten komen tot stand door drie persoonlijke fouten. Daarvoor was er eigenlijk niet zo veel aan de hand. We creëerden behoorlijk wat mogelijkheden.’
 
Maar De Wolf keek desondanks niet tevreden terug op het spel van zijn ploeg. ‘Ik vond ons niet scherp ogen en hanteerden een te laag baltempo. De tweede helft was onvoldoende van onze kant, maar ik heb desondanks met verbazing naar onze stand zitten kijken.”
 
 
Sinterklaas
Invaller Matthijs Jesse kon bij de 0-1 vrij binnentikken, een foute terugspeelbal van Wouter Bonke leidde de 0-2 in én doelman Johan Jansen liet zich verrassen bij de 0-3 van Jesse. ,,Sinterklaas is nog niet in het land, maar we waren vervroegd cadeautjes aan het uitdelen. Het is spijtig dat we door persoonlijke fouten deze wedstrijd verliezen, maar we moeten ook niet van slag raken”, sloot de oefenmeester, die afgelopen week zijn contract met twee jaar verlengde, af.
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen