De Wolf: ‘Op alle fronten afgetroefd’

11 maart 2017
Trainer John de Wolf keek met stijgende verbazing naar het apathische optreden van zijn ploeg. G.V.V.V. werd compleet overklast door De Treffers en mocht blij zijn dat de doelpuntenproductie van de thuisploeg stokte bij vier.
 
‘We hebben geen duel gewonnen vanavond en dan roep je de problemen over jezelf af. In de rust hebben we geprobeerd wat zaken recht te zetten, maar de tweede helft is eigenlijk nog niet begonnen, of de bal ligt in het netje’, verzuchtte de oefenmeester.
 
De Wolf beaamde dat G.V.V.V. nergens recht op had, maar zag wel één opening tijdens de wedstrijd. Vlak voor rust, toen Danny de Leeuw alleen voor doelman Niels Kornelis verscheen. ‘Danny hoort de bal met keeper en al in het doel te schieten en dan wordt het 2-1 in plaats van 3-0. Niet dat we daar recht op hadden, maar dan gloort er in ieder geval een beetje hoop.’
 
Beleving
De Wolf koos voor een nieuw centrum met Wouter Bonke en Laurens van der Voort en schoof Wilco den Hartog, die de laatste weken indruk maakte als centrumverdediger, naar het middenveld om vooral daar de slag te winnen. Die keuze pakte ongelukkig uit, getuige de vier tegentreffers. 
 
‘Deze nederlaag heeft echter niks met tactiek te maken. Robin en Roy waren constant de vrije mannen op het middenveld, de mogelijkheden lagen er wel. We misten vandaag de mentaliteit en de beleving die De Treffers wel had. Ik hoop dat we hiervan leren. Die lessen hadden we eigenlijk al geleerd moeten hebben na de nederlagen bij TEC en Jong Sparta. Ik kan praten als brugman, maar de jongens zelf moeten elkaar de waarheid zeggen.’
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen