De Wolf: ‘Verhaal van reeks na de winterstop’

29 april 2017
Trainer John de Wolf baalde van de 0-3 nederlaag tegen TEC, maar vooral de manier waarop de tegengoals tot stand kwamen. 
 
De trainer beaamde dat G.V.V.V. de hele avond had kunnen doorvoetballen, zonder dat zijn ploeg het net wist te vinden. Maar hij keek vooral naar de wijze waarop zijn team de doelpunten moest slikken. „We hebben de goals kinderlijk weggegeven en dat is ons verhaal van onze reeks na de winterstop. We krijgen te makkelijk doelpunten tegen.”
 
„De strijdwijze van TEC was bekend. Ze zijn snel in de omschakeling, met snelle aanvallers. Technisch ook, want alleen met de typering snel doe je ze tekort. In de eerste helft hadden we ze aardig in de tang en hebben we ook weinig weggegeven, maar het spelletje draait om doelpunten”, verzuchtte De Wolf, die lijdzaam toezag hij zijn aanvallers de ene kans na de andere om zeep hielpen. De eerste beste kans voor TEC leverde direct een doelpunt op, gemaakt door Josemar Makiavala.
 
Een teleurgestelde John de Wolf na de nederlaag tegen TEC.
 
Moedeloos
„We hebben niet eens zo slecht gespeeld”, onderstreepte hij. „Ik kan me voorstellen dat de spelers moedeloos werden van de wijze waarop we op achterstand kwamen, terwijl we gelijkwaardig waren aan TEC.” Vooral Frank Tervoert miste een aantal opgelegde kansen, terwijl zijn teamgenoten in de tweede helft ook niet scherp voor het doel waren.
 
G.V.V.V. hoopte lange tijd op de titel van best of the rest, maar na vijf wedstrijden zonder overwinning op rij gaat die eretitel aan de neus van de Veenendalers voorbij. „Ik vertik het om het seizoen als een nachtkaars uit te laten gaan. De tweede plaats is uit zicht en is voor Kozakken Boys. Wat wij nog wel willen? Twee keer winnen en het seizoen waardig afsluiten. Het gaat echt niet gebeuren dat we de laatste twee wedstrijden verliezen”, beloofde hij.
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Foto: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen