De Wolf: ‘Vol gas geven tegen Spakenburg’

30 maart 2017
Trainer John de Wolf kan niet wachten tot het eerste fluitsignaal klinkt van de kraker tussen G.V.V.V. en Spakenburg, aanvang 15.30 uur. De coach blikt vooruit: „Spakenburg wil wat extra’s brengen.”
 
„Een mooi affiche waar - hoop ik - veel publiek op afkomt. Het is mooi voor de vereniging dat FOX de wedstrijd uitzendt. Ik heb er veel zin”, aldus de Leidenaar, die  als trainer van de Veenendalers twee van de drie wedstrijden tegen Spakenburg winnend afsloot.
 
De Wolf was na de remise bij de Koninklijke HFC afgelopen zaterdag allerminst blij met het optreden van zijn ploeg. Hij miste bravoure en overtuiging. „Ik ben niet van de lange gesprekken, maar we hebben maandag wel even de puntjes op de i gezet. Maar goed, we staan nog altijd op de tweede plaats en daar willen de spelers en staf uiteraard voor gaan. We maken vanaf vorig seizoen een mooie ontwikkeling door, zeker als je ziet waar we vandaan komen. Zo realistisch moet je ook zijn.”
 
„Het spelletje gaat uiteindelijk nog altijd om winnen. Ik kan enorm slecht tegen mijn verlies en ben zaterdagavond en zondagochtend niet in mijn hum na een nederlaag. Dat heeft de groep ook. Maar ik blijf altijd dezelfde dingen doen, ongeacht winst of verlies. Geen polonaise bij een zege, maar ook niet in zak en as na een nederlaag. Oók dat geldt voor de groep.”
 
Trainer John de Wolf in gesprek met FOX Sports, dat zaterdag het duel met Spakenburg uitzendt.
 
Topclub in alle geledingen
Hoewel G.V.V.V. wisselvallig is dit seizoen, bezetten de Panhuisbewoners wel de tweede plaats in de Tweede Divisie. Een plaats die Spakenburg maar al te graag bemachtigd had achter aanstaand kampioen AZ, maar de club uit het vissersdorp moet vechten tegen degradatie. „Een topclub moet je in alle geledingen zijn. Je moet topspelers hebben met de juiste kwaliteiten en die op de juiste plekken zetten, aangevuld met een goede staf en verdere mensen daaromheen. Dat klopt bij ons.”
 
De vonken springen er vaak vanaf in de duels met Spakenburg, weet De Wolf. „Het kan een gevaarlijke wedstrijd worden. Spakenburg zit in het nauw en heeft een nieuwe trainer (Joop Gall, red.) aangesteld, dus de spelers zullen vast en zeker wat extra’s brengen. Maar ze staan niet voor niets op de plaats waar ze nu staan. We zullen vol gas geven tegen Spakenburg.”
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen