De Wolf: ‘We hadden er meer uit moeten halen’

29 oktober 2016
Trainer John de Wolf genoot dankzij een late treffer van Caifano Latupeirissa van de 0-1 overwinning op Spakenburg. Maar de inwoner van Leiden blijft ook met beide benen op de grond staan.
 
,,Of dit een thriller was? Qua spanning wel, maar niet vanwege het voetbal. Er lag zoveel ruimte, daarom heb ik mijn team ook de opdracht gegeven om vooral door de as te spelen. Spakenburg wist niet hoe ze ons moesten bespelen. In de tweede helft zijn we geloof ik ook niet in de problemen geweest”, begon De Wolf zijn perspraatje na afloop.
 
De oefenmeester vond dat zijn ploeg de wedstrijd eerder naar zich toe had moeten trekken. ,,We moeten er veel meer uithalen. Nu is er de euforie van de winst, maar ik vond ons spel bij vlagen schrikbarend om te zien. Op sommige momenten moesten we juist versnellen in plaats van vertragen en andersom.”
 
,,Nu is er de euforie van de winst, maar ik vond ons spel bij vlagen schrikbarend om te zien."
 
Om de gevaarlijke spitsen Danny van den Meiracker en Kees Tol onder de duim te krijgen, vormden Wouter Bonke, Bart Hulsbos én Laurens van der Voort het hart van de verdedigen. ,,We startten in eerste instantie met vier verdedigers, omdat we dachten dat Spakenburg met drie aanvallers zou starten. Maar dat bleek niet zo te zijn, en ik wilde niet dat met Roy Terschegget constant achter zijn man aan moest lopen. Daarom hebben we Laurens naar achteren gehaald.”
 
En dat pakte goed uit, want G.V.V.V. kreeg uiteindelijk geen doelpunt tegen en won dankzij de late treffer van Caifano Latupeirissa. ,,In de tweede helft hebben we zeker twee goede kansen gehad, we hadden er veel meer uit moeten halen. We stralen uit dat we willen winnen. Maar winnen went nooit.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen