De Wolf: ‘Wedstrijd zo snel mogelijk vergeten’

24 augustus 2016
John de Wolf baalde als een stekker van de ontluisterende bekeruitschakeling in Scheveningen, 5-2. Hij wil de wedstrijd het liefst zo snel mogelijk vergeten.
 
,,Ik heb nog wel slechtere wedstrijden gespeeld in mijn carrière”, verzuchtte de coach. ,,In de eerste helft was er nog niets aan de hand en kwamen we met een goed uitgespeelde goal op voorsprong. In de rust hebben we puntjes op de i gezet. Maar we begonnen zo slap aan de tweede helft…”
 
Frank Tervoert zette de blauwhemden na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Ondanks een bal op de lat had G.V.V.V. weinig te vrezen van de derdedivisionist. ,,Ik had daarom juist verwacht dat we agressief aan de tweede helft zouden beginnen, maar het tegendeel bleek waar. Voor mij als coach is dit hartstikke vervelend. De kracht van dit team is juist het collectief en een strakke organisatie, maar daar heb ik helemaal niets van teruggezien. Het was soms pijnlijk om naar ons spel te kijken. Ik vind het schandalig dat we op deze wijze uitgeschakeld worden in de beker. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de club en de supporters.”
 
Vizier op Maassluis
,,Het is nu zaak om bij elkaar te blijven en vanaf morgen (donderdag) ons vizier te richten op de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Het is misschien wel goed dat we al zo snel een wedstrijd op het programma hebben, dat heb ik ook net in de kleedkamer gezegd. Dan kunnen we deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen