De Wolf: ‘Wij kunnen veel beter dan dit’

8 april 2017
Trainer John de Wolf was niet te spreken over het spel van zijn ploeg in de uitwedstrijd bij AFC. In een zeer matig schouwspel kwamen de Veenendalers niet verder dan 1-1.
 
„We hebben weinig laten zien en kunnen veel beter dan dit. Er zat weinig voetbal in”, aldus de coach. „Het resultaat staat in de rangorde nog altijd boven het spel, maar van de tweede helft werd ik niet blij. We hebben veel te weinig gecreëerd.”
 
Desondanks kwamen de Veenendalers nog wel op voorsprong, na een vloeiende aanval over links. Vleugelaanvaller Soufiane Laghmouchi stuurde Robin Mulder diep, die met een hakje Caifano Latupeirissa knap wist te bereiken. Latupeirissa kon niet anders dan scoren. „Een schoolvoorbeeld hoe het wel moet. Daarna kwam het gevaar van onszelf.”
 
Trainer John de Wolf tijdens het duel met AFC.
 
Ook de warrig fluitende arbiter Dieperink ging mee met het niveau van het spel. „Hij heeft ons een duidelijke strafschop onthouden. Ik praat nooit over scheidsrechters, maar hier werd ik moe van. Patrick werd duidelijk vastgehouden.”
 
Nachtkaars
De Wolf bestrijdt dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat na de eerdere remises bij de Koninklijke HFC en tegen Spakenburg. „Alle clubs weten momenteel niet te winnen. Het is een zwaar en lang seizoen. Wij hebben niet de beschikking over 38 spelers zoals Jong AZ, maar willen nog altijd tweede worden.”
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen