De Wolf gelaten na terechte nederlaag bij Jong AZ

22 april 2017
Trainer John de Wolf was enigszins gelaten na de 3-1 nederlaag bij Jong AZ. De coach, die een hekel heeft aan verliezen, zag dat zijn ploeg vergat de weinige kansen te benutten.
 
„We hebben Jong AZ in de eerste helft twee cadeaus gegeven en vergaten onszelf te belonen”, vatte de coach de wedstrijd samen. „We hebben zeker drie grote kansen gekregen, de grootste voor Patrick vlak voor rust. Dan hadden we toch met een andere stand en met een ander gevoel de kleedkamer opgezocht.” Bovendien vond de coach dat hij recht had op een strafschop na een handsbal in de doelmond van Jong AZ en zette hij zijn vraagtekens bij de 3-0 van de Alkmaarders. ‘Buitenspel’, zo oordeelde De Wolf.
 
In het eenrichtingsverkeer werd de verdediging van de Veenendalers écht getest. Volgens De Wolf zakten de verdediging voor hun examen. „De eerste helft was zeker niet goed. We maakten veel fouten en lokten Jong AZ een beetje uit. De tweede helft ging een stuk beter, maar door de snelheid en creativiteit van de voorhoedespelers werd Jong AZ logischerwijs vaak gevaarlijk. Ik heb zeker genoten, met name van rechtsbuiten Calvin Stengs, een enorm groot talent.”
 
„Door onze hoofden op de bank spookten de gedachten dat we na de 2-0 wellicht klop zouden krijgen zoals VVSB onlangs (7-0), maar gelukkig bleef dat ons bespaard. Deze wedstrijd moeten we achter ons laten. Vanaf maandag is het alle hens aan dek voor TEC.”
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld