De Wolf glimlachend: 'Geluk dwing je af'

3 december 2016
Trainer John de Wolf was uiteraard een gelukkig man na de 1-0 zege op Katwijk. Na de moeizame weken waren de Veenendalers weer toe aan een driepunter.
 
Daar zag het in de eerste bedrijf niet naar uit, besefte ook De Wolf. G.V.V.V. had erg veel moeite om de bal in de ploeg te houden. ‘We hadden teveel ontzag voor Katwijk. Het is een moeilijk te bespelen ploeg, en daarom hadden we van tevoren voor een behoudender spelopvatting gekozen’ Mourad Marbouh nam de plaats in van de gepasseerde Caifano Latupeirissa, die later nog wel inviel. ‘De opdracht was dat het verdedigend goed moest staan, zeker als je naar de wedstrijd van vorige week keek.’
 
Herstel
TEC Tiel profiteerde optimaal van verdedigende blunders van de Veenendaalse equipe, Katwijk creëerde bitter weinig kansen aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis. Het sterkte De Wolf in zijn geloof dat er een driepunter mogelijk was, terwijl een gelijkspel de verhoudingen in de score juist weergaf.
 
,,Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg ik het idee dat er wel wat in zat. Vandaag was het belangrijkste dat we ons herstelden van de mindere resultaten de laatste weken. Daar zijn we toch mooi in geslaagd. Of we de gelukkige winnaar zijn? Geluk dwing je af, hè’, glimlachte de oefenmeester.
 
Trainer John de Wolf tovert een glimlach op het gezicht na het laatste fluitsignaal.
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen