Den Hartog: ‘Niet met knikkende knieën naar AZ’

21 april 2017
Wilco den Hartog wil zich van tevoren niet neerleggen bij een nederlaag tegen Jong AZ. De glorieuze kampioen van de Tweede Divisie verloor op het eigen jeugdcomplex slechts één keer.
 
Daar sprong de afgetekende 7-0 zege op G.V.V.V.’s concurrent VVSB, begin deze maand, in het oog. „Laat dat een waarschuwing voor ons zijn”, zegt Den Hartog. „Maar de week daarop verloren ze ook weer van Spakenburg, dus echt ongenaakbaar zijn ze niet. Waarom zouden we niet kunnen stunten? We gaan niet met knikkende knieën naar AZ. We hebben veel respect voor hun prestatie, maar geen ontzag.”
 
„We kunnen Jong AZ wellicht pijn doen in de duels, die we niet moeten schuwen. Onze volwassenheid tonen”, onderstreept de van oorsprong middenvelder, die na de winterstop in het centrum van de verdediging is geposteerd. „Dat deden we ook in de eerste helft van de vorige wedstrijd.”
 
Wilco den Hartog verzendt een pass in de uitwedstrijd bij AFC (1-1).
 
G.V.V.V. kon een helft lang uitstekend mee met de Alkmaarders en kwam via Martin van Eck zelfs op een 1-0 voorsprong. Patrick Heesakkers vergat vlak voor de thee de 2-0 op het scorebord te zetten. De spits ging alleen op Nick Olij af, maar de doelman kwam als sterkste uit de strijd. „We hebben genoeg kansen gehad. In de tweede helft kwamen de kwaliteiten van Jong AZ bovendrijven, al was een 1-4 uitslag wat geflatteerd. Hopelijk valt er zaterdag ook wat te halen.”
 
Het duel op het jeugdcomplex van AZ in Wijdewormer begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Alexander Bos. Hij floot de ploeg van trainer John de Wolf eerder in de uitwedstrijd bij TEC Tiel (4-2 nederlaag).
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen