G.V.V.V. en John de Wolf verlengen contract

1 november 2016
G.V.V.V. en trainer John de Wolf hebben overeenstemming bereikt over een contractverlenging van twee jaar, tot medio 2019. De oude verbintenis van de 53-jarige oefenmeester liep tot het einde van dit seizoen.
 
De Wolf kwam in oktober vorig jaar naar Veenendaal om de blauwwitten vanuit de onderste regionen van de Topklasse Zaterdag naar de felbegeerde, nieuwe Tweede Divisie te leiden. De Leidenaar slaagde daarin, door op de laatste speeldag van de competitie in een onderlinge confrontatie met concurrent Rijnsburgse Boys (2-1 zege) de zevende plaats veilig te stellen.
 
In die Tweede Divisie presteren de Panhuisbewoners met een gedeelde eerste plaats boven verwachting. Loek Budding (technische zaken): ,,We zijn hartstikke blij dat we het contract met twee jaar hebben verlengd en zijn heel tevreden over de huidige gang van zaken. Omdat het vertrouwen onderling zo groot is, hebben we voor een contractverlenging van twee jaar gekozen.”
 
 
Trainer John de Wolf: ,,De contractverlenging lag in de lijn der verwachting. Ik werk met een fantastische spelersgroep, waar in mijn opinie nog genoeg rek in zit. Ik ben blij dat de spelers nog lang niet op mij uitgekeken zijn, en dat ben ik zelf ook nog niet op hen. Dit is een warme club met goede mensen en veel publiek. Daarom ga ik vier keer per week fluitend naar de club en heb ik mijn contract verlengd.”
 
Trainersloopbaan
Na zijn actieve spelersloopbaan bij onder meer Sparta Rotterdam, FC Groningen, Feyenoord en Wolverhampton Wanderers (Engeland), startte De Wolf in 2000 zijn trainersloopbaan bij RKSV Halsteren. Daarna volgden hoofdtrainerschappen bij SVVSMC, Haaglandia, Türkiyemspor, WKE, Sliedrecht en Excelsior Maassluis. Met laatstgenoemde club bracht hij in het eerste half jaar van 2015 een kentering teweeg, door vanuit een uitzichtloze situatie handhaving in de Topklasse Zaterdag af te dwingen. Tussendoor was hij ook assistent-trainer van het eerste elftal van profclub Sparta Rotterdam.