Het zit vooral tussen de oren bij Johan Jansen

24 maart 2017
Doelman Johan Jansen behoedde G.V.V.V. tegen VVSB en Jong Vitesse voor een nederlaag en puntenverlies. De samenwerking met keeperstrainer Albert van der Sleen werpt zijn vruchten af, zegt de doelman.
 
„Ik heb geen verkeerd weekje achter de rug”, aldus de sympathieke Barnevelder na afloop van de donderdagtraining. „De penalty die ik stopte tegen VVSB was een belangrijk moment in de wedstrijd. En dan zaterdag de redding op het schot van Jong Vitesse dat op de paal belandde.”
 
Jansen en keeperstrainer Van der Sleen hebben sinds deze zomer de handen ineen geslagen om vooral op mentaal gebied wat bij te schaven. Niet zozeer technisch. „Het is vooral een kwestie van ervaring: wat pik ik wel op en wat niet? We praten veel met elkaar. Wat bij me verbeterd kan worden, zit vooral tussen de oren.”
 
Divers
Jansen is lovend over zijn keeperstrainer. „Hij is op een andere manier met me bezig. De trainingen zijn heel divers, bijna elke training doen we wat anders. Ik vind het heerlijk. We zijn allebei ook hartstikke nuchter. Natuurlijk discussiëren we ook na afloop van een wedstrijd over tegendoelpunten, maar dat gaat op een respectvolle manier. Al met al ben ik hartstikke blij dat hij blijft.”
 
 
De doelman tekent tegen de Koninklijke HFC uiteraard voor een tweede clean sheet op rij, na de 1-0 zege op Jong Vitesse vorige week. Maar zeker aan de Spanjaardslaan, op een natuurgrasveld, zal het niet makkelijk worden voor de ploeg van trainer John de Wolf. „Bij de Koninklijke HFC denk ik direct aan Carlos Opoku. Hij heeft er zoveel gemaakt als verdediger, daar is natuurlijk ook over gesproken. Hij is lang en kopsterk, dus we moeten oppassen bij dode spelmomenten. Een slechte grasmat mag geen rol spelen, dan moeten we onze aanvallers maar op een andere manier bedienen.”
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld