Hulsbos geschorst voor duel met Jong Sparta

6 december 2016
Bart Hulsbos kan zaterdag niet meespelen in de wedstrijd tegen de beloften van eredivisionist Sparta Rotterdam. De verdediger is voor één wedstrijd geschorst.
 
Hulsbos kreeg afgelopen zaterdag tegen Katwijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen voorgeschoteld en is daardoor automatisch voor één duel uitgesloten. Danny de Leeuw zit op het Rotterdamse Kasteel de laatste van zijn drie wedstrijden schorsing uit. De middenvelder kreeg twee weken geleden tegen Kozakken Boys een directe rode kaart gepresenteerd.
 
Nieuw kaartensysteem
Waar in de Topklasse een speler nog bij vier gele prenten zijn eerste schorsing van het seizoen moest uitzitten, wordt sinds de invoering van de Tweede Divisie een speler bij vijf gele kaarten noodgedwongen naar de strafbank verwezen. De KNVB besloot ver voor de start van de competitie het oude kaartensysteem uit het betaalde voetbal over te nemen voor de Tweede Divisie en Derde Divisie. 
 
Het kaartensysteem houdt in dat een speler na vijf, zeven, negen en elf gele kaarten een wedstrijd geschorst is. Daarna geldt voor elke gele kaart wederom een duel niet spelen.