Indeling Tweede divisie definitief bekend

27 mei 2017
Nu ook in de wedstrijden om promotie en degradatie de beslissingen zijn gevallen is bekend tegen wie G.V.V.V. het komende seizoen in de Tweede divisie moet aantreden.
 
Spakenburg kon het niet bolwerken tegen Rijnsburgse Boys. Werd de uitwedstrijd in Rijnsburg met 2-1 verloren, ook de wedstrijd in Spakenburg was voor de Rijnsburgers (2-3).
In de beslissingswedstrijd tussen FC Lisse en Harkemase Boys trok FC Lisse aan het langste eind. Verloor FC Lisse thuis met 2-1, in Harkema won de club uit bollenstreek met maar liefst 4-1. Al eerder was bekend dat Achilles '29 (gedegradeerd uit de Jupiler League) en IJsselmeervogels (kampioen Derde divisie zaterdag) en De Dijk (kampioen Derde divisie zondag) de nieuwe tegenstanders van G.V.V.V. zijn.
 
Jong Vitesse, Jong FC Twente zijn rechtstreeks gedegradeerd, Spakenburg en UNA zijn via de nacompetitie gedegradeerd naar de Derde divisie.
 
Indeling Tweede divisie seizoen 2017-2018:
 
- Achilles ’29 (gedegradeerd uit Jupiler League)
- Kozakken Boys
- Katwijk
- De Treffers
- Excelsior Maassluis
- FC Lienden
- Jong Sparta
- Barendrecht
- VVSB
- G.V.V.V.
- AFC
- TEC
- Koninklijke HFC
- HHC
- IJsselmeervogels (kampioen Derde divisie zaterdag)
- De Dijk (kampioen Derde divisie zondag)
- Rijnsburgse Boys (promotie via nacompetitie)
- FC Lisse (promotie via nacompetitie)
 
De eerste speelronde in de tweede divisie is op zaterdag 26 augustus. De tweede en derde ronde zijn op 2 en 9 september. Op een later moment wordt het volledige speelschema bekend gemaakt door de KNVB.