Janssen: ‘Sportief een heel mooie uitdaging’

29 mei 2017
Guido Janssen ziet zijn transfer van de Utrechtse derdedivisionist Hercules naar G.V.V.V. als een ‘mooie’ stap voorwaarts. De twintigjarige centrale verdediger loopt over van ambitie.
 
„Ik heb niet lang hoeven twijfelen en ben blij met deze stap”, zegt Janssen in een eerste reactie. „Sportief zie ik het als een heel mooie uitdaging om straks in de Tweede Divisie te gaan spelen.”
 
Oerdegelijk
Janssen, die de technische commissie met zijn optredens in de halve finale van de play-offs om promotie naar de Tweede Divisie tegen Spakenburg nog meer overtuigde, zegt een oerdegelijke verdediger te zijn. „Ik ben door mijn lengte (1 meter 88, red.) fysiek sterk en goed in de lucht. Ook heb ik een vrij goede crosspass in de benen.”
 
De inwoner van de Bilt speelde zeven jaar in de jeugdopleiding van FC Utrecht, maar kreeg vorig jaar geen contract aangeboden van de Domstedelingen. Daarop besloot hij naar Hercules te verkassen en te starten met zijn studie duurzaamheid. De Utrechtse club laat hij nu na één seizoen achter zich.
 
„Het bereiken van de play-offs was voor ons een toetje”, blikt hij terug. „De begroting van Hercules is niet te vergelijken met de concurrentie in de Derde Divisie. We hebben laten zien wat we konden.”
 
Janssen verzendt een pass. Hij speelt komend seizoen in het blauw-witte tenue van G.V.V.V.
 
Hij kijkt ernaar uit om bij zijn nieuwe werkgever te beginnen. „Ik wil bij G.V.V.V. in eerste instantie een basisplaats veroveren. En als dat gelukt is, wil ik direct belangrijk kunnen zijn voor de club.”
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: Orange Pictures