Johan Jansen uitgeroepen tot beste speler

19 mei 2017

Jansen (28) is afgelopen donderdagavond uitgeroepen tot beste G.V.V.V.-speler van het seizoen 2016/17. Met een gemiddelde van 6,49 hield de betrouwbare sluitpost de winnaar van vorig seizoen Danny de Leeuw (6,40), en centrale verdediger Laurens van der Voort (6,25) achter zich.

Op de afsluitingsbijeenkomst kreeg Johan Jansen uit handen van Bas van Capelleveen van de webredactie, die dit beste spelersklassement al jarenlang organiseert, een dinerbon t.w.v. Є 100,- uitgereikt van restaurant BITE, wat sinds kort is gevestigd op de Brouwersgracht 168 in Veenendaal, als opvolger van Bellasize. 

Ondanks het feit dat de inwoner van Barneveld 12x meer moest ‘vissen’ dan vorig seizoen (63 t.o.v. 51 in 2015/16) werd dit hem door de jury niet al te zwaar aangerekend. Want in slechts drie van de vierendertig competitieduels scoorde Jansen een rapportcijfer wat als onvoldoende (< 5,5) is te kwalificeren. Zelden was dus een keepersfoutje of blunder de oorzaak van een verliespartij. Gedurende het afgelopen seizoen gaf Johan al eens aan dat hij mede door het goede trainings- en coachwerk van keeperstrainer Albert van der Sleen een betere doelman is geworden.
De beloning hiervoor is dus deze eerste prijs als opvolger van Danny de Leeuw die vorig seizoen klassementsaanvoerder was.


Winnaar van het beste spelersklassement '16-'17 Johan Jansen ontvangt uit handen van Bas van Capelleveen van de webredactie zijn verdiende dinerbon.
 

De Leeuw van één naar twee, nipte derde plaats voor Van der Voort

Danny de Leeuw (27) eindigde met een gemiddelde van 6,40 als tweede in het klassement. De Utrechter moest dus een stapje terugdoen, waarbij pech, door blessures en een schorsing, hem ook niet is staat stelde om zijn constante presteren van vorig jaar te continueren. Geluk had Danny dat hij zijn sleur- en sjouwwerk op het middenveld nog wel in 23 duels kon etaleren, want dat aantal is precies het minimum om in aanmerking te komen voor kwalificatie en dat leverde De Leeuw dus de runner-up positie op.
Waar de strijd om plaats één en twee duidelijk was, moest er voor het bepalen van de ‘bronzen medaille’ gekeken worden naar de duizendste punten. Want zowel Laurens van der Voort (23), als nieuwkomer Robin Mulder (29), eindigden met een gemiddelde van afgerond 6,25 punten. Van der Voort scoorde met 6,246 t.o.v. 6,245 een fractie van een fractie beter dan de aanvallende middenvelder en won dus zeer nipt de derde prijs, mede door een redelijk constante cijferreeks. Dat kon helaas van Mulder niet worden gezegd, want waar die voor de winterstop samen met Johan Jansen nog ruimschoots het klassement aanvoerde met een rapportcijfer van 6,63, zakte hij daarna door het cijferijs.  


Hoe worden de spelers beoordeeld?

De spelers worden tijdens de vierendertig competitiewedstrijden beoordeeld door een tienkoppige jury, die op een schaal van 1 tot 10 cijfers uitdeelt. Daaruit wordt dan een gemiddelde berekent voor iedere wedstrijd. Die worden dan bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal wedstrijden waarin de desbetreffende speler aan onderstaande voorwaarden heeft voldaan.
De spelers krijgen een rapportcijfer als zij in een wedstrijd minimaal 25 minuten hebben gespeeld, hetzij in de basis of als invaller. Om in aanmerking te komen voor een plaats in het eindklassement moeten de spelers in 2/3 van de vierendertig competitieduels (= 23) een beoordeling hebben ontvangen.
 

Nieuwe sponsoren
Dit seizoen heeft de webredactie Drogisterij & Schoonheidssalon Van de Kraats, Van den Heuvel Elektrotechniek BV en Rinie van Ginkel Bouw- en Afbouw bereid gevonden om de prijzen te sponsoren.
U las al dat winnaar Johan Jansen een dinerbon won t.w.v.  Є 100,- te besteden bij het spiksplinternieuwe restaurant BITE in Veenendaal. Datzelfde geldt dus ook voor Danny de Leeuw en Laurens van der Voort die respectievelijk zo’n tegoedbon t.w.v. Є 75,- en Є 50,- kregen overhandigd.
Langs deze weg bedanken wij Roel, Daan en Rinie – echte blauwen in hart en nieren - heel hartelijk voor deze prachtige geste.

 

 


Traditionele voorspelspelletje
Voordat de uitreiking van de prijzen plaatsvond mochten eerst alle ca. 40 aanwezigen via een invulformulier een voorspelling wagen wie van de 11 genomineerde spelers er op 1, 2 en 3 terecht zouden komen, met daarbij tevens de barragevraag wat het gemiddelde cijfer van de winnaar zou zijn om in aanmerking te komen voor de drie door de webredactie ter beschikking gestelde (voetbal) boeken. Daarbij leverde iedere juiste naam in de top drie twee punten op en als de positie ook correct was, kon er nog een bonuspunt worden verdient, dus was er een maximale score van 9 punten mogelijk.

Drievoudig winnaar Schoonderbeek piest naast de pot
Waar vorig seizoen scheidsrechters begeleider Chris Schoonderbeek en selectiespeler Ayoub Boubakari die maximale score behaalden, en Chris uiteindelijk won door de barraggevraag het dichtst te benaderen, was dat nu niet nodig. Er was maar een man die de 9 punten veroverde en dat was ‘pechvogel’ Robin Mulder, die zelf nipt buiten de top drie viel, maar dus op deze wijze zeer sportieve revanche nam. Uit de drie boeken koos Robin Mulder die met uitspraken van Johan Cruijff. Als u dus komend seizoen filosofische voetbal wijsheden hoort debiteren is de kans groot dat deze uit Robin’s mond komen, als hij zijn vakantie ‘huiswerk’ tenminste serieus neemt.
Ook voor de bepaling van de tweede prijs was de barragevraag niet nodig, want alleen penningmeester Henk Takken veroverde 7 punten, door alle namen goed te hebben, alleen had hij de ingenomen posities Laurens en Danny omgedraaid. Onze schatbewaarder koos voor het leesvoer met als titel ‘Football Leaks’. De ondertitel van dat boek is; ‘De smerige deals in het betaald voetbal’. Hopelijk is de inhoud daarvan voor ons financieel onderlegd bestuurslid een les hoe het niet moet, maar daar hebben we alle vertrouwen in.
De laatste vraag moest uiteindelijk toch de beslissing brengen om te bepalen wie er met het derde boek vandoor zou gaan. Want zowel de A-selectie spelers Martin van Eck en Wouter Bonke, als bestuurslid voetbal technische zaken Loek Budding, hadden 6 punten bijeen gesprokkeld door twee van de drie spelers uit de top drie geheel juist te voorspellen. Wouter Bonke was met zijn gemiddelde van 6,68 voor de winnaar het dichtst bij de waarheid en mocht als vakantie literatuur het boek ‘Uit & Thuis’, over voetbal, vriendschap en andere zaken van levensbelang, mee naar huis nemen. Ons inziens een uitermate toepasselijk boek voor deze loyale G.V.V.V.-er.  


Robin Mulder wint alsnog een prijs, hij is de beste voorspeller van alle deelnemers op de afscheidsavond.

Daarmee kwam er weer een einde Beste Spelers Klassement 2016 – 2017, waarvan u alle cijfertjes hieronder nog eens nader kunt bekijken.
Volgend seizoen in een tweede jaargang Tweede Divisie is de webredactie voornemens dit klassement, wat door alle betrokkenen altijd zeer wordt gewaardeerd, voort te zetten.

Als u, als supporter of belangstellende van G.V.V.V. 1, ook eens invloed zou willen uitoefenen op deze ranglijst dan kan dat. Want de redactie van deze website kan altijd extra juryleden gebruiken. Heeft u interesse, stuur dan een mailtje naar webredactie@gvvv.nl of schiet een van de redactieleden aan.  

Een fotoreportage van deze prijsuitreiking c.q. afscheidsavond , geschoten door Dick Gijsbertsen, kunt u bekijken door hier te klikken.

Gerelateerd artikel: Johan Jansen: 'Ik was een constante factor'.
 

OMSCHRIJVING

 

Complete Beste Spelers Klassement seizoen ’16-‘17

https://www.gvvv.nl/sites/default/files/sites/default/files/logo-verzamelbak/pdf.jpg

Alle voorgaande winnaars Beste Spelers Klassement

http://www.gvvv.nl/sites/default/files/sites/default/files/logo-verzamelbak/pdf.jpg

Alle doelpuntenmakers seizoen ’16-‘17

http://www.gvvv.nl/sites/default/files/sites/default/files/logo-verzamelbak/pdf.jpg

Kaarten klassement seizoen ’16-‘17

http://www.gvvv.nl/sites/default/files/sites/default/files/logo-verzamelbak/pdf.jpg