John de Wolf: "Blij en opgelucht"

4 februari 2017

In zijn perspraatje was coach De Wolf zeer gedecideerd op de vraag wat overheerste na de winst op FC Lienden. Blijdschap of opgeluchtheid? “Beide”, kwam er met een grote grijns op zijn gezicht, tussen zijn lippen vandaan. Logisch ook, want na een drietal nederlagen in 2017, toonde zijn ploeg eindelijk weer eens haar ware gezicht.

Afgelopen week had de complete staf er alles gedaan wat in haar vermogen lag goed voorbereid deze regioderby in te gaan zo vertelde de inwoner van Leiden. Er was gepamperd, aaien over de bol gegeven, elkaar recht in de ogen aangekeken, schoppen onder het achterwerk uitgedeeld, en harde woorden waren ook niet geschuwd, dit alles om de ploeg op scherp te krijgen. "Dan is het mooi om te zien, dat alle moeite die we erin hebben gestopt er ook uit komt en dat we op de laatste vijf minuten na, nauwelijks iets te duchten hadden van de Kraay-brigade".
 
Ouderwets op dreef
Vol lof was de oefenmeester ook over zijn aanvoerder Roy Terschegget. "Roy was weer eens lekker ouderwets op dreef en gaf in vele opzichten ook het goede voorbeeld", zo concludeerde hij geheel terecht. "Ik ben zelden of nooit iemand die negativisme hoogtij laat vieren, dingen van de zonnige kant bekijken is veel meer mijn aard, maar dat de laatste wedstrijden, en vooral het resultaat daaruit,  toch wel een beetje mijn gemoed hebben aangetast kan ik zeker niet ontkennen. Maar gelukkig hebben we vanmiddag weer aangetoond dat we het voetballen niet verleerd zijn, en daarom gaan we met z’n allen vanaf nu weer streven om een plaats bij de eerste vijf te veroveren".  


Als cadeautje voor de overwinning kreeg de selectie aanstaande maandag een vrije trainingsavond.