John de Wolf mist overtuiging tegen HFC

25 maart 2017
Overtuiging, overtuiging, overtuiging. Trainer John de Wolf wist na afloop van het duel met de Koninklijke HFC (1-1) vrij snel de vinger op de zere plek te leggen. 
 
G.V.V.V. won voor de zevende keer op rij geen uitwedstrijd. De Wolf had daar wel een verklaring voor. „De bravoure die we in eigen huis wel tonen, die overtuiging, die missen we in uitwedstrijden. Dat verschil is duidelijk te zien. Waar ‘m dat in zit? Vooral in de bovenkamer. We hebben ons niet goed genoeg weten te wapenen tegen de hoge ballen van HFC.”
 
De Wolf was het niet eens met de stelling dat de Veenendalers een punt hadden gewonnen in Haarlem. „Nee, want de Koninklijke HFC was puur voetballend gezien niet beter. Het was van onze kant ook niet best”, stelt de coach, die zag dat HFC veelvuldig de hoge bal hanteerde. „We misten de overtuiging; we moeten veel slimmer zijn als een tegenstander zo speelt. In het begin gaven we al vier hoekschoppen weg, de kracht van HFC. En ik wil het trouwens zeker niet volledig op de grasmat gooien. Het is weer een kwestie van overtuiging.”
 
„De bravoure die we in eigen huis wel tonen, die overtuiging, die missen we in uitwedstrijden."
 
Grote lichaam
Johan Jansen onderscheidde zich met een aantal reddingen. Niet voldoende, in de ogen met De Wolf, die vond dat de goalie niet helemaal vrijuit ging bij de 1-1 van Beeren. „Johan keepte goed, maar ik vind alsnog dat hij meer moet doen met zijn grote lichaam. Daar schrikken tegenstanders van, als hij uitkomt. Geloof mij maar.”
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen