Latupeirissa: ‘Moet het nu laten zien’

16 september 2016
Caifano Latupeirissa (25) is getergd om zijn stempel te drukken op de wedstrijd tegen de beloften van FC Twente. De linksbuiten is namelijk nog niet tevreden over zijn prestaties in het elftal van trainer John de Wolf.
 
Latupeirissa voelt zich desondanks als een vis in het water bij de tweededivisionist. De gezelligheid waar de club om bekend staat, kan hem zeker bekoren. Volgens de linksbuiten vertaalt dat echter nog niet in de gewenste prestaties op het veld. ,,Ik heb tot nu alles gespeeld, dat geeft me zeker een goed gevoel. Maar ik ben nog lang niet tevreden over mijn prestaties als linksbuiten. Ik vind dat ik nog te wisselvallig ben.”
 
De aanvaller heeft zijn spel aan moeten passen aan het aanvallende spel van linkshalf Danny de Leeuw en de opstomende linksback Taoufik Adnane. ,,Dat is geen excuus, hoor. Het elftal draait op dit moment prima, dus ik wil ook zeker niet klagen. Maar ik ben meer een type speler die zijn mannetje opzoekt, een actie maakt en een schot loslaat. Omdat Danny, die trouwens de longen van een paard heeft, veel opkomt, moet ik ruimte voor hem maken. Dat maakt het maken van acties een stuk moeilijker.”
 
Latupeirissa probeert FC Lienden-speler Tom van der Neut te omspelen.
 
Bang dat hij zijn plaats kwijtraakt, is Latupeirissa niet, nu Wilco den Hartog is teruggekeerd van een enkelblessure en Laurens van der Voort met een paar sterke invalbeurten steeds nadrukkelijker op de deur klopt. ,,Ik weet ook hoe het werkt en blijf daarom altijd mijn best doen. Ik heb het ook tegen mezelf gezegd: ik moet het nu laten zien. Het liefst door mijn eerste goal te maken.”
 
Ervaring
Te beginnen tegen Jong FC Twente, het beloftenteam dat morgen de degens kruist met de nummer twee van de Tweede Divisie. ,,Ik weet niet echt wat ik van Jong FC Twente kan verwachten, omdat we niet zeker weten welke spelers meedoen. Het zullen vast bewegelijke spelers zijn die ook zeker aardig kunnen voetballen. Ze trainen toch dagelijks met elkaar, hè. Onze ervaring kan de doorslag geven: we moeten deze wedstrijd namelijk gewoon kunnen winnen.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Orange Pictures