Mulder op zijn plaats in Veenendaal

4 november 2016
Een nieuwe baan, een nieuw contract en clubtopscorer van de nummer twee van de Tweede Divisie. Robin Mulder (29) heeft de wind in de zeilen in zijn eerste maanden bij G.V.V.V.
 
De middenvelder annex aanvaller past zich als een kameleon aan aan iedere nieuwe omgeving. De overstap van hoofdklasser ASWH naar tweededivisionist G.V.V.V. is ogenschijnlijk een grote, maar geen onmogelijke overstap, laat Mulder zien. Met zes doelpunten uit elf competitiewedstrijden is de Utrechter de clubtopscorer van de ploeg van trainer John de Wolf. ,,In het begin heerste er een hosannasfeer rondom mijn persoon. De laatste twee wedstrijden ben ik dan niet tot scoren gekomen, maar ik blijf keihard mijn best doen om een steentje bij te kunnen dragen aan het team.”
 
Kwaliteiten
Maar ging het ook zo makkelijk? ,,Ik heb denk ik altijd wel de kwaliteiten gehad voor dit niveau, net zoals veel andere spelers uit de hoofdklasse, denk ik. Er zijn ook genoeg spelers van ons die zo bij teams uit de onderste regionen van de Jupiler League kunnen aansluiten. Die zijn namelijk niet veel beter.”
 
Mulder concentreert zich in de wedstrijd tegen Spakenburg op de bal.
 
Volksclub
Nuchter, rustig en vriendelijk zijn eigenschappen die Mulder passen. Daarom verloopt de overstap ook zo soepeltjes. ,,Ik kom uit Assen, een stad vergelijkbaar met Veenendaal, met het motto: Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Dit is echt een volksclub, met een vaste groep. Dat zie je niet zo veel meer.”
 
Niets stond ook een langer verblijf in de weg. Mulder tekende twee weken geleden voor twee jaar bij. ,,We moeten je effe vastleggen, zeiden ze bij de technische commissie. Nee, ik heb niet lang hoeven twijfelen. Ik zit goed op mijn plek hier en heb dankzij de club een baan kunnen krijgen. Bovendien heb ik natuurlijk wel wat goals gemaakt, dus ik was niet verbaasd dat ik als een van de eersten mijn contract kon verlengen. Doelpunten zijn eenmaal veel geld waard. Ik kan me voorlopig ook niet voorstellen dat ik bij een andere club ga spelen.”
 
In euforie na zijn eerste doelpunt, in de eerste competitiewedstrijd tegen HHC. 
 
En er is nog genoeg te bereiken, vindt Mulder. ,,Kenners zeggen altijd dat je tussen je 26ste en je 30ste op je top bent. Als je dan naar deze selectie kijkt, dan denk ik dat we met dezelfde jongens nog sowieso twee jaar vooruit kunnen.”
 
AFC veerkrachtig
Eerst wacht het duel met AFC, de nummer drie in de Tweede Divisie. Dat de Veenendalers negentig minuten lang op hun hoede moeten zijn tegen de Amsterdammers, is een understatement. Veertien van de 25 AFC-treffers vielen in het laatste kwartier. ,,AFC begint meestal zwak aan een wedstrijd, maar komt altijd weer terug. Ze hebben wel een goed team, hoor. De trainer heeft ons al gewezen op het feit dat ze in de slotfase zo veel scoren, dus dat weten we allemaal. En het zal ons ook zeker niet overkomen.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Orange Pictures