Niek Oosterlee nieuwe trainer van G.V.V.V.

20 juni 2017
Niek Oosterlee is aangesteld als hoofdtrainer van het eerste elftal van G.V.V.V. De club bereikte dinsdagavond een akkoord met de 54-jarige trainer uit Alphen aan den Rijn, die een contract voor één seizoen tekent.
 
„Niek heeft bij zijn vorige clubs Rijnsburgse Boys en FC Lisse bewezen dat hij een uitstekende trainer is op het hoogste amateurniveau”, zegt Loek Budding, bestuurslid technische zaken. „We hebben de afgelopen dagen goede gespreken gevoerd en hadden het gevoel dat hij de nieuwe hoofdtrainer van het eerste elftal moest worden. Ook de persoonlijkheid van Niek past uitstekend bij de club. We wensen hem veel succes toe.”
 
Niek Oosterlee in zijn laatste seizoen bij Rijnsburgse Boys. Foto: Orange Pictures
 
Indrukwekkende cv
Na dienstverbanden bij Alphense Boys (jeugdtrainer) en tweedeklasser DHC Delft (hoofdtrainer) werd Oosterlee in 2006 aangesteld als hoofdtrainer bij hoofdklasser FC Lisse. Met de roemrijke club uit de Bollenstreek sleepte hij in drie jaar tijd alle amateurprijzen in de wacht, waarbij vooral zijn tweede seizoen in het oog sprong. Hij kroonde zich tot kampioen van de Hoofdklasse A, won het algeheel amateurkampioenschap bij de zaterdagamateurs en veroverde als kers op de taart ook het algeheel amateurkampioenschap van Nederland. In 2009 vertrok hij naar Rijnsburgse Boys, de andere gerenommeerde grootmacht in de regio.
 
Onder leiding van Oosterlee nestelden de Rijnsburgers zich blijvend in de top van de hoogste amateurcompetities. Het resulteerde voor Rijnsburgse Boys in een tweede plaats op de eeuwige ranglijst van de Topklasse Zaterdag, de competitie die zes jaar bestond. Uitgerekend tegen G.V.V.V. liep Oosterlee vorig jaar met De Uien promotie naar de nieuwe Tweede Divisie mis, door op Panhuis met 2-1 te verliezen. Halverwege dat seizoen had de clubleiding van Rijnsburgse Boys besloten na een dienstverband van zeven jaar zijn aflopende verbintenis niet te verlengen. Oosterlee zat afgelopen seizoen zonder club.