Oosterlee: ‘Wil altijd een goede sfeer scheppen’

21 juni 2017
Niek Oosterlee is in de wolken met zijn nieuwe klus bij G.V.V.V. De 54-jarige inwoner van Alphen aan den Rijn werd dinsdag aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van het eerste elftal. Een uitgebreide kennismaking.
 
 „Deze keuze was voor mij heel simpel. Ik had de laatste maanden geen club onder mijn hoede en G.V.V.V. zocht naar een nieuwe trainer”, zegt Oosterlee, die in het verleden successen kende bij zijn vorige werkgevers FC Lisse en Rijnsburgse Boys. „Ik kwam met Rijnsburgse Boys graag bij G.V.V.V., omdat ik me daar altijd prettig behandeld voelde. Het voetbal ziet er verzorgd uit, de club trekt iedere zaterdag een hoop mensen naar het sportpark en de kern van de spelersgroep zit al een tijdje bij elkaar. Uit dat laatste concludeer ik dat de jongens het goed hebben. Dat tekent de club.”
 
„Na het vertrek van John de Wolf wezen veel mensen uit de voetballerij me op de vacature bij de club”, vervolgt Oosterlee, die werkzaam is in het onderwijs. „Ik kreeg al vrij vlug contact met de clubleiding en daarna is het snel gegaan.”
 
Oosterlee: 'Ik kwam met Rijnsburgse Boys graag bij G.V.V.V."
 
Collegiaal
Ondanks zijn indrukwekkende cv, zat Oosterlee afgelopen seizoen zonder club. „Ik heb anderhalf jaar geleden bij Rijnsburgse Boys relatief laat te horen gekregen dat mijn contract niet verlengd zou worden. Het werd moeilijk om aan de bak te komen. Er was zeker wel interesse, vanuit de Hoofdklasse en de Eerste Klasse, maar daar voelde ik me niet altijd even prettig bij”, bekent hij. „Ik ben ook geen trainer die bij een club in moeilijkheden gaat kijken, want ik wil altijd collegiaal blijven. Misschien sprak dat in mijn nadeel, maar ik ben daar heel discreet in.”
 
'Goede relatie met spelers'
Oosterlee ziet als trainer en mens veel parallellen met voormalig trainer Erik Assink, die tot zijn vriendenkring behoort. „Ik ben geen schreeuwer langs de kant en hecht aan goede relaties met spelers. De spelers op dit niveau hebben overdags een baan en moeten juist daarom met plezier naar de club komen. Ik wil altijd een goede sfeer scheppen binnen een team.”
 
„Ik ben geen schreeuwer langs de kant en hecht aan goede relaties met spelers."
 
‘Iedereen begint op nul’
De trainer heeft al een beeld van de selectie, mede door de live-wedstrijden die hij zag op televisie. „Ik ken bijna alle spelers van naam en heb velen van hen geanalyseerd in mijn tijd bij Rijnsburgse Boys. Ik weet dus welke spelers er spelen, maar iedereen begint bij mij op nul. Dat is ook het mooie van een nieuwe trainer, want iedereen gaat straks een stapje harder lopen. In eerste instantie wil ik uitgebreid kennismaken met de spelers, stafleden en mensen rondom het eerste elftal. Daarna zien we wel verder. Ik heb in ieder geval heel veel zin om aan de slag te gaan.”
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: Orange Pictures