'Opa' en voetbal blijven één

15 maart 2017

Dennis van Meegdenburg rechterhand John de Wolf bij G.V.V.V.

Voormalige spits heeft op het veld nieuwe uitdaging gevonden. Veenendaler werkt aan toekomst in trainerswereld.

 

VEENENDAAL - Dennis van Meegdenburg (42) speelde op zaterdag 14 mei 2016 de laatste van de 151 officiële wedstrijden in het shirt van het Veenendaalse G.V.V.V. In het allesbeslissende duel tegen Rijnsburgse Boys (2-1 winst) dwong hij met zijn ploeggenoten promotie naar de tweede divisie af.

Daarvoor had 'opa', zoals hij liefkozend door zijn medespelers genoemd werd, al twee keer eerder afscheid genomen. Maar gebrek aan schutterskwaliteiten bij de Veenendaalse Blauwen noopten de trainers Erik Assink en John de Wolf om opnieuw een beroep op Van Meegdenburg te doen.

Daar hoeft De Wolf nu niet meer mee aan te komen. Want sinds ruim acht maanden fungeert Van Meegdenburg als één van de assistenten van de oud-Feyenoorder. Hij geeft op sportpark Panhuis leiding aan trainingen, zelf meedoen is er niet meer bij.

Hoewel, hij trapt nog graag een bal in het doel, als hij daartoe de kans krijgt. Bij het afronden wil de ooit bij Unitas '48 begonnen Van Meegdenburgh wel eens meedoen. ,,Voor de gein natuurlijk. Het gevoel voor de bal wil ik wel behouden. En dat lukt aardig hoor'', zegt de Veenendaler, die ook in de jeugd van FC Wageningen uitkwam, met een lach.


Dennis van Meegdenburg volgt de verrichtingen van G.V.V.V. bij de nederlaag tegen De Treffers.

Hij kwam in 2008 over van Bennekom. Bij de Veluwse club speelde Van Meegdenburg maar liefst 362 duels en scoorde hij 169 keer. Dat hij bij de overstap al 34 was, was geen belemmering voor de technische commissie om hem over te halen om eindelijk in zijn woonplaats te gaan spelen.

,,Ik ben nu alweer bijna tien jaar aan de club verbonden en intussen een echte Blauwe geworden. Mijn kinderen spelen hier in de jeugd. Bij Jaidy, de oudste, die in O15-1 speelt, ben ik één van de trainers. Denzel speelt in JO11-1 en Vince in JO11-3. Als het kan ga ik op zaterdag bij alle drie kijken.''

Eigenlijk was het zijn bedoeling om de zaterdag volledig aan zijn kinderen te wijden. ,,Maar vorig seizoen, tijdens een trainingskamp in Soest, kwam De Wolf ineens met de vraag of ik assistent bij hem wilde worden. Daar heb ik wel een poosje over nagedacht. De vraag overviel me. Ik vroeg me af of ik het wel kon en hoe de jongens, waarmee ik jarenlang gespeeld had, zouden reageren'', blikt Van Meegdenburg terug.

Na een paar weken hakte hij de knoop door en daar kreeg hij geen spijt van. ,,In het begin was het wel wennen. Heb ik me ook wat op de achtergrond gehouden. Als assistent wordt ook niet verwacht dat je een hoofdrol opeist. Voor mij is het een kwestie van veel absorberen. Kijken, luisteren en opslaan. Ik heb in mijn actieve loopbaan veel trainers voorbij zien komen. Van iedereen heb ik wat opgepikt en wat ik goed vond behouden. Dat kan ik straks gebruiken als ik ooit zelf eindverantwoordelijke word.''

Van Meegdenburg heeft intussen het diploma TC3 gehaald en overweegt om over één of twee jaar de cursus TC2 te volgen. ,,Maar eerst nog minimaal een jaar als assistent werken. Dat bevalt mij uitstekend. De club blijkbaar ook, want ik heb mijn contract in december met een jaar verlengd.''

Dus zal de topschutter van weleer ook volgend seizoen op maandag, donderdag en zaterdag naar Panhuis gaan. Collega Jan Diepeveen assisteert De Wolf op dinsdag, donderdag en zaterdag.

Door: EIT HENDRIKS