Opgeluchte Bart Hulsbos niet onder het mes

31 maart 2017
Op advies van een Duitse liesspecialist werkt Bart Hulsbos een speciaal trainingsprogramma af om te herstellen van zijn slepende liesblessure. Een operatie is voorlopig niet aan de orde, tot grote opluchting van de verdediger zelf.
 
Hulsbos reisde afgelopen zaterdag naar Amsterdam, waar een Duitse liesspecialist op spreekuur patiënten met liesklachten onder handen neemt. „Hij heeft zeker een kwartier lang met me gesproken en testen uitgevoerd. Hij constateerde dat de liesklachten niet lokaal zijn, op één plek, maar juist verdeeld over de hele liesstreek, waardoor een operatie niet direct zou helpen. Aanleiding daarvoor is een scheefstand van het bekken, iets wat bij veel voetballers voorkomt. Je hoeft daar geen last van te hebben, want je kunt het compenseren met je andere spieren”, aldus de 33-jarige verdediger.
 
Hulsbos bezocht daarvoor twee artsen, die hem adviseerden om wel tot een operatie over te gaan en een liesmatje aan te brengen. De Duitse liesspecialist, in wie Hulsbos veel vertrouwen heeft, denkt dat hij met een speciaal trainingsprogramma en injecties ook kan herstellen van de slepende liesblessure. „Ik was heel erg opgelucht toen ik dat hoorde. Ik zag opereren gewoon niet zitten en was er niet gerust op dat het zou goedkomen, omdat het risico’s met zich meebrengt. Daarin werd ik gesterkt door een uitzending van het tv-programma Radar, waarin alle vervelende complicaties van een liesmatje aan het licht kwamen.”
 
Bart Hulsbos komt dit seizoen niet meer in actie.
 
Seizoen opgegeven
„Ik ga het programma gewoon volgen, opereren kan altijd nog”, vervolgt Hulsbos. „Ik heb het seizoen al opgegeven, in januari eigenlijk al. En ik heb geen haast bij het herstel, want ik wil eerst gezond worden. Na mijn voetbalcarrière wil ik ook gewoon een potje kunnen tennissen.”
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld