Paddy John wil weer ‘lekker voetballen’

2 september 2016
Na vier clubloze jaren heeft Paddy John (26) zin om zich te laten zien bij zijn nieuwe club G.V.V.V.
 
Waar een training kickboksen wel niet goed voor kan zijn, dacht Paddy John stiekem wel na het ondertekenen van zijn eenjarig contract. De vleugelaanvaller stapte op een dag het onderkomen van Rocky Fit van Rene Dicks binnen om de spieren even goed los te maken. En laat dat nou net dé Rene Dicks zijn die op het kunstgrasveld van de Veenendaalse tweededivisionist de spelers van het vlaggenschip al een paar keer goed in het zweet werkte.
 
Het contact was snel gelegd, zegt John. Na een proefperiode van twee weken verdiende hij een contract bij de ploeg van trainer John de Wolf. ‘Ik ben blij met deze nieuwe kans. Eindelijk kan ik lekker voetballen.’
 
John zat vier jaar zonder club, al speelde hij in de tussentijd nog eventjes bij een club in Amerika. De oudere broer van Ola (Wolverhampton Wanderers) en jongere broer van Collins John moest na het faillissement van AGOVV in 2012 op zoek naar een nieuwe werkgever, nadat hij al speelde in de eerste elftallen van Heracles Almelo, RKC Waalwijk, Fortuna Sittard en het Duitse VfL Osnabrück. John kwam uiteindelijk tot 41 wedstrijden in het betaalde voetbal.
 
‘Het was wel even wennen om weer drie keer in de week bij een club te trainen’, geeft hij toe. ‘Ik heb geen spanning gevoeld tijdens de proefperiode, ondanks dat ik me moest bewijzen. Ook conditioneel kon ik me goed meten met de jongens, al heb ik nog wel wedstrijden nodig om in het ritme te komen. Ik heb er veel zin in’, besluit hij.
 
Tekst: Jeroen van Barneveld