Rodny Hofman maakt vorderingen in herstel

22 mei 2017
Rodny Hofman heeft in de weken na het oplopen van een zware knieblessure goede vorderingen gemaakt in zijn herstel, zo heeft de orthopeed vandaag (dinsdag) na onderzoek beoordeeld. 
 
Ondanks dat de knie niet helemaal vochtvrij is en er minimale speling zit op zijn voorste kruisband, is de verdediger na trainingen in de sportschool steeds beter in staat zijn knie te buigen en te strekken. Ook bij enkele stabiliteitstesten kon de verdediger goede cijfers overleggen. De orthopeed heeft om die reden goede hoop dat Hofman ook zonder een knieoperatie kan genezen van zijn blessure.
 
Hofman liep op een training een ogenschijnlijk zware blessure op en moest een streep zetten door het seizoen. Later bleek dat de voorste kruisband niet was afgescheurd, maar zwaar beschadigd. Ook de buitenmeniscus had schade opgelopen. De meniscus kan de komende maand uit zichzelf herstellen.
 
'Blij en opgelucht'
„Ik ben blij en opgelucht dat een operatie voorlopig niet aan de orde is”, laat Hofman in een reactie weten. „Echter blijft er wel twijfel bestaan over de herstelperiode, die volledig afhankelijk is van de pijnklachten. Maar ik ben in goede handen en heb er vertrouwen in dat het goedkomt.”