Soufiane Laghmouchi verkast naar G.V.V.V.

26 januari 2017
Soufiane Laghmouchi (26) maakt per direct de overstap naar de blauwe zijde van Sportpark Panhuis. De linksbuiten bereikte een overeenstemming tot het einde van het seizoen.
 
Laghmouchi verhuisde afgelopen zomer van FC Volendam naar het Zweedse AFC United Solna, waar hij een contract voor drie maanden ondertekende. Nadat zijn verbintenis bij de club op het tweede profniveau in Zweden in december niet werd verlengd, zocht de geboren Barnevelder zijn heil in Nederland. G.V.V.V. toonde zich het slagvaardigst en bereikte donderdagmiddag een overeenkomst met de voormalig jeugdinternational van Marokko.
 
De 26-jarige aanvaller startte zijn loopbaan bij het inmiddels ter ziele gegane AGOVV, om in 2013 de overstap te maken naar FC Volendam. Na een jaargang bij FC Emmen in het seizoen 2014/15 keerde hij weer terug bij de eerstedivisionist uit het befaamde vissersdorp.
 
Rob de Boer van de technische commissie is blij met het vastleggen van Soufiane Laghmouchi. ,,Een buitenkansje voor ons. Met Soufiane beschikken we straks over meer aanvallende stootkracht en heeft trainer John de Wolf meer opties in de voorhoede." 
 
Soufiane Laghmouchi wordt in dienst van FC Volendam op de huid gezeten door Randy Wolters van Go Ahead Eagles.
 
Geen onbekende
Laghmouchi is geen onbekende van de Veenendaalse tweededivisionist. De technische leiding had de behendige vleugelaanvaller anderhalf jaar geleden op de korrel en zelfs vastgelegd, maar hij besloot later gebruik te maken van een clausule in zijn verbintenis en een amateurcontract te signeren bij FC Volendam. In totaal speelde hij 168 wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal.
 
Laghmouchi traint maandag voor het eerst met de A-selectie.  De aanvaller moet bovendien nog speelgerechtigd verklaard worden door de KNVB.
 
Fotografie: Orange Pictures