Tweede en Derde Divisie kiezen Derbystar

21 juli 2016

Naast de Eredivisie en de Jupiler League, kiezen nu ook de Tweede en Derde divisie voor Derbystar als officiële wedstrijdbal. Vanaf 1 juli is de samenwerking gestart tussen de divisies en Sportdirect.com, de webshop die als Official Supplier voetballen levert van het merk Derbystar.

 

Met ingang van seizoen 2016/’17 krijgt het Nederlands voetbal een nieuwe structuur. De competities van het amateur- en betaald voetbal worden met elkaar verbonden. Het nieuwe competitiemodel gaat in de top bestaan uit de Eredivisie, de Eerste divisie (Jupiler League), een nieuwe Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen.

 

De wedstrijdbal van de Tweede en Derde Divisie is de Derbystar Brillant APS in witte uitvoering. De Derbystar-bal is FIFA-approved en uitgevoerd in stralend wit, dat een klassieke uitstraling geeft.

 

De samenwerking betreft de komende drie seizoenen. Dat Derbystar de bal wordt voor de vier hoogste competities, is natuurlijk ook te danken aan de goede ervaringen met de Eredivisie en Jupiler League, aldus Willy Sticker, voorzitter Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde Divisie: “Al jarenlang is Sportdirect.com een uitstekende partner, met een hoge leverbetrouwbaarheid en de beste kwaliteit. De Derbystar bal staat bekend om zijn stabiele eigenschappen en wordt bovendien het beste beoordeeld door de spelers.”
 
Arnold de Bruin, Algemeen Directeur van Deventrade (het moederbedrijf van Sportdirect.com en Derbystar NL) is ook erg blij met de overeenkomst: “Dat we nu samenwerken met de vier hoogste voetbalcompetities is het mooiste visitekaartje dat we ons kunnen wensen. Met de Tweede en Derde divisie hebben we een nog mooiere spreiding van ons merk. Daarmee zetten we Derbystar neer als de standaard, en daar zijn we erg trots op. Het is elk weekend weer een genot om ‘onze’ bal over de velden te zien rollen en we verheugen ons dan ook erg op het nieuwe seizoen.”