Van der Voort: ‘Plan-Igancio is gemaakt’

3 maart 2017
Laurens van der Voort staat zaterdag met Wilco den Hartog voor de taak om Raily Ignacio van het scoren af te houden. Het centrale duo heeft het plan-Ignacio al klaarliggen.
 
De Huizenaar vormde dit seizoen al verschillende koppeltjes in het hart van de verdediging. Na Bart Hulsbos (liesblessure) en Wouter Bonke (gepasseerd) heeft hij nu Wilco den Hartog, van oorsprong een controleur op het middenveld, aan zijn zijde. ‘In principe maakt het niet uit. Maar Wilco en ik zijn voetballende verdedigers, dus we passen goed bij elkaar. Dan schuift Wilco naar het middenveld, dan ik weer. We hebben daar onderling afspraken over gemaakt en die komen we ook na. Het gaat de laatste wedstrijden ook lekker. Ik merk wel dat er meer vastigheid is achterin. Wilco geeft veel sturing aan de achterhoede’, constateert Van der Voort.
 
Die sturing zal G.V.V.V. nodig hebben tegen Kozakken Boys, de nummer drie op de ranglijst die de laatste weken de smaak te pakken heeft. Dat beaamt de verdediger. ‘Dat wordt ook nu niet makkelijk, net als de vorige keer daar. We moeten het vooral in het voetballende zoeken tegen Kozakken Boys, want daar zijn we goed in.’
 
Laurens van der Voort aan de bal.
 
Plannetje
Voor Van der Voort en Den Hartog rest niets anders dat het uitschakelen van Kozakken Boys-spits Raily Ignacio, de roemruchtige goalgetter die acht doelpunten achter zijn naam heeft staan. ‘Wilco en ik hebben wel gesproken over hoe we Ignacio gaan afstoppen. Hij moet het vooral van zijn fysieke kracht hebben en is levensgevaarlijk in de zestienmeter. We hebben een plannetje gemaakt’, verzekert de verdediger.
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: Orange Pictures