Vertrekkers nemen afscheid van G.V.V.V.

19 mei 2017

De A-selectie heeft donderdagavond afscheid genomen van de spelers en leden uit de technische staf die de club gaan verlaten.

 

Tijdens de jaarlijkse afscheidsavond werd door bestuurslid Loek Budding stilgestaan bij het eerste seizoen in de Tweede Divisie, dat als wisselvallig omschreven kon worden. Maar de avond stond vooral in het teken van het afscheid van de vertrekkende spelers en stafleden. Een overzicht.

 

Van links naar rehcts: Wim den Hartog, Delano Verwey, Theo Brack, Sander van de Hoef, Ayoub Boubakari, Daimy Rijnsburger, Patrick Heesakkers en Frank Tervoert.

 

Frank Tervoert verruilt de club na één seizoen voor concullega Katwijk. De spits gaat daarmee dichter bij huis (Amsterdam) voetballen. Hij kwam in 32 wedstrijden uiteindelijk tot dertien doelpunten.

 

Ook spits Patrick Heesakkers laat G.V.V.V. achter zich. Na een verhuizing van Nieuwegein naar Groesbeek bleek de reistijd een te grote horde die genomen moest worden. Ook Heesakkers zien we komend seizoen terug in de Tweede Divisie. Hij draagt straks het shirt van De Treffers. Heesakkers, die vooral de rol van pinchhitter op zijn bordje kreeg, maakte tien doelpunten in 51 wedstrijden.

 

Doelman Kevin Rijnvis, niet aanwezig op de bijeenkomst, verloor de concurrentiestrijd van Johan Jansen en heeft in Huizen, dat onlangs degradeerde naar de Hoofdklasse, een nieuwe club gevonden. Huizen staat straks onder leiding van oud-trainer Erik Assink.

 

Theo Brack, de keeper die vooral bij de selectie werd gehaald als eventuele stand-in, kwam weinig aan spelen toe vanwege een slepende blessure het hele seizoen. 

 

Daimy Rijnsburger verlaat ook de club na twee seizoenen. De rechtsback maakte tegen Jong Sparta nog zijn debuut in de hoofdmacht, maar de stap naar het eerste elftal bleek uiteindelijk net te groot voor de verdediger die twee jaar geleden van Almere City overkwam. Hij speelt volgend seizoen bij hoofdklasser NSC uit Nijkerk.

 

Ook Ayoub Boubakari speelde vooral zijn wedstrijden in het tweede elftal van de vereniging. De middenvelder maakte vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels zijn debuut in het eerste elftal, maar daar bleef het uiteindelijk bij. Hij speelt volgend seizoen bij DTS Ede.

 

Ook binnen de staf vinden er mutaties plaats. Zo heeft fysiotherapeut Sander van de Hoef te kennen gegeven dat zijn functie bij de club niet te combineren is met zijn maatschappelijke- en privécarrière. Hij was liefst drie seizoenen bij de hoofdmacht betrokken als fysiotherapeut. De club is inmiddels al in gesprek met een beoogde vervanger.

 

Delano Verwey heeft na een jaar als stagiair een nieuwe club gevonden: de zaterdagtak van De Treffers. Verwey stapte eind vorig seizoen onverhoopt op trainer John de Wolf af met de vraag of hij voor zijn trainersopleiding een jaar achter de schermen van de tweededivisionist te kijken. Met succes. Verwey heeft zijn opleiding bijna succesvol afgerond.

 

Een kleine noot voor Wim den Hartog. Den Hartog was jarenlang als grensrechter betrokken bij de selectie, maar besloot daar zelf een punt achter te zetten aangezien zelfs bij oefenduels een arbitraal trio actief is. Hij blijft als teammanager van het tweede elftal en steward nog altijd betrokken bij de vereniging.

 

Wij danken ook via deze weg alle spelers en stafleden voor hun jarenlange inzet voor de club en wensen hen veel geluk in het vervolg van hun carrières. Een fotoalbum van Dick Gijsbertsen van de afscheidsavond is hier te vinden.