Bart Hulsbos uitgeroepen tot beste speler

31 mei 2018

Op dinsdagavond, 29 mei, kwam de A-selectie en haar staf voor het laatst van dit seizoen bijeen om o.a. afscheid te nemen van de vertrekkende spelers, terug te kijken naar het afgelopen seizoen, en zoals de laatste jaren ook gebruikelijk bij zo’n slotavond, de prijsuitreiking van het beste spelers klassement wat al sinds jaar en dag wordt georganiseerd door uw webredactie. Ook het voorspelspelletje, waarbij alle aanwezigen een gokje mogen wagen hoe de jury de prijzen dit seizoen had verdeeld, was onderdeel van de avond.

Welkom

Nadat Loek Budding als voorzitter van de voetbal technische commissie iedereen hartelijk welkom had geheten, speciaal de heren die er voor de laatste keer bij waren, volgde een korte evaluatie van het afgelopen seizoen, door coach Niek Oosterlee.


Niek Oosterlee spreekt z'n discipelen toe.

Evaluatie
In vogelvlucht beschreef Oosterlee eerst zijn onverwachte coachschap door het plotsklaps opstappen van De Wolf, om daarna direct het afgelopen seizoen te duiden aan de hand van enkele wedstrijden. Het zal u vast niet verbazen dat zijn conclusie was: “Een jaargang van hoge pieken, maar helaas ook diepe dalen”.
Hoogtepunten, het bereiken van de laatste 16 in de KNVB-beker en een tweetal mooie series van ongeslagen wedstrijden. Dieptepunten het voor hem onbekende fenomeen van de ‘novemberdip’ en uiteraard het slotakkoord met slechts 4 punten uit acht duels.
Lichtpunt was dan weer wel dat dit seizoen vier plaatsen hoger werd afgesloten, dan het debuutjaar in de Tweede Divisie, een zesde stek t.o.v. een tiende.
Een tegeltjes wijsheid had de inwoner van Alphen aan den Rijn ook nog paraat. Een voorzitter van een van zijn werkgevers in zijn trainersloopbaan zei regelmatig tegen hem: “Happeltje, Happeltje, zo noemde hij mij, je hebt gemiddeld gezien twee punten per wedstrijd nodig om een rol van betekenis te kunnen spelen om een kampioenschap.”
Daaraan voegde Oosterlee fijntjes toe; “Jullie hebben net allemaal die mooie schaal van Katwijk zien staan hier, dus dat moet ons streven worden voor volgend seizoen. Gemiddeld twee punten per wedstrijd halen, alleen dan doe je serieus mee met de nieuwe ronde, nieuwe kansen.”

Voorspellen
Voordat het afscheid nemen van de spelers Mo Ajiach, Wouter Bonke, Thomas Bruijnzeels, Caifano Latupeirissa, Mourad Marbouh en Jelmer Nijburg ging plaatsvinden kregen alle 39 aanwezige eerst de kans om een (gok)formulier in te vullen. Iedereen mocht namelijk een gokje wagen of gewoon te voorspellen wie er als de nummers 1, 2 en 3 in het beste spelers klassement zouden eindigen, van de totaal tien kandidaten. Iedere naam goed in de top drie was goed voor twee punten en als je bovendien ook nog de plaats goed voorspelde leverde dat één bonuspunt op. En uiteraard waren hier ook weer een drietal prijsje aan verbonden, in de vorm van sportboeken, beschikbaar gesteld door de webredactie.
Na inlevering kon de webredactie aan de slag om de formulieren na te kijken en ging Loek Budding achter het spreekgestoelte staan om de vertrekkende spelers persoonlijk toe te spreken.


Het afscheidnemende zestal wordt toegesproken door Loek Budding.

Afscheid van:
Het voert op deze plaats wat te ver om alle gesproken afscheidswoorden van Loek Budding weer te geven, daarom volstaan we met wat frases die hij sprak over de zes vertrekkers.

Caifano Latupeirissa: In de twee seizoenen dat je bij G.V.V.V. speelde zat een langdurige basisplaats er niet in. Ik wil je nog wel bedanken voor je inzet bij G.V.V.V. 2. Best wel moeilijk als je graag in het eerste wilt spelen en je moet met het tweede meedoen. Dat heb je toch altijd zonder problemen gedaan en mede dankzij jou is het tweede elftal reserve hoofdklasser gebleven. Succes bij het gerenommeerde VVOG.
Mo Ajiach: Maar 1 jaar G.V.V.V. Helaas voor jou en voor ons is het niet geworden wat wij van elkaar hadden verwacht. Je gaat je geluk nu beproeven bij het naar de zondag hoofdklasse gepromoveerde Unitas in Gorinchem. Heel veel succes daar.
Jelmer Nijburg: Twee jaar geleden als derde keeper naar Veenendaal gekomen van Bennekom in de hoop stappen te kunnen maken. Deze stap, stappen waren nog te groot. Je gaat nu naar tweede klasser Renswoude om daar eerste keeper te worden. Heel verstandig. Hopelijk kun je je daar verder ontwikkelen. Wij wensen ook jou heel veel succes.
Mourad Marbouh: Jij hebt 4  seizoenen onderdeel uitgemaakt van de A-selectie. Je kwam over, eigenlijk terug, van VVA. Speelde daar goed en daarom werd je teruggehaald naar G.V.V.V. Ook voor jou zat een definitieve doorbraak er niet in. Heel jammer, maar wel logisch dat je het nu bij Bennekom gaat proberen en dat gaat ongetwijfeld lukken.
Thomas Bruijnzeels: In de winterstop 2016 overgekomen van Jong FC Twente. Wij hoopten, dat je je snel verder zou ontwikkelen tot een basisspeler. Dit is helaas niet gebeurd. Je bent nog jong en voor je ontwikkeling is het dan goed het elders te gaan proberen. Dat is dus Woudenberg geworden. Wellicht zien wij jou in de nabije toekomst nog wel weer terug bij G.V.V.V.
Wouter Bonke: Afgelopen zaterdag al uitgebreid afscheid van jou genomen. Een afscheid dat je verdiende na maar liefst zeven jaar G.V.V.V. en 207 officiële wedstrijden. Je gaat nu naar S.V. Huizen en we duimen met z’n allen dat zij de nacompetitie doorkomen en op hoofdklasse niveau blijven spelen, want dat is jouw van harte gegund.  

Ook kreeg de ‘gouwe ouwe’ Wouter uit handen van aanvoerder Roy Terschegget namens de gehele selectie nog een mooie ingelijste actiefoto aangeboden.Uitslag voorspelspelletje
Daarna was de beurt aan webredacteur Bas van Capelleveen, die in de tussentijd samen met Youri van Doorn al de (gok)formulieren had nagekeken en daaruit de winnaars had geselecteerd. Het was maar goed dat er ook een barragevraag in was opgenomen, want van de 39 ingevulde formulieren bleken er 3 stuks met zeven punten op de eerste plaats te zijn geëindigd. In de barragevraag moest worden aangegeven met welk cijfer de winnaar van het beste spelersklassement zou eindigen, en dit nauwkeurig tot twee cijfers achter de komma. Die vraag  deed uiteindelijk Robin Segers (0,38 ernaast) op de derde plek belanden, materiaalman Jan Nagel (0,05 ernaast) werd tweede, en Laurens van der Voort (slechts 0,01 ernaast) mocht als eerste een keuze maken uit de drie sportboeken. Van der Voort koos voor een boek over Johan Cruijff, Nagel voor een verzameling columns van Nico Dijkshoorn en voor jongeling Segers bleef een van de geschriften van Mart Smeets over.
Deze drie winnaars hadden dus de top drie goed voorspeld met ook nog eens een speler op de juiste plaats, zij wisten dus al wie er in de prijzen gingen vallen terwijl de tien kandidaten nog in het ongewisse waren.


Laurens van der Voort was de beste voorspeller.

Hoe worden de spelers beoordeeld

De spelers worden tijdens de vierendertig competitiewedstrijden beoordeeld door een elfkoppige jury, die op een schaal van 1 tot 10 cijfers uitdeelt. Daaruit wordt dan een gemiddelde berekent voor iedere wedstrijd. Die worden dan bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal wedstrijden waarin de desbetreffende speler aan onderstaande voorwaarden heeft voldaan.
De spelers krijgen een rapportcijfer als zij in een wedstrijd minimaal 25 minuten hebben gespeeld, hetzij in de basis of als invaller. Om in aanmerking te komen voor een plaats in het eindklassement moeten de spelers in 2/3 van de vierendertig competitieduels (= 23) een beoordeling hebben ontvangen.
Niet alle juryleden konden bij iedere thuis- en uitwedstrijd aanwezig zijn, maar gemiddeld hebben zeven juryleden altijd beoordelingen uitgedeeld, dus al met al kun je daarom stellen de keuze behoorlijk evenwichtig is geweest.  

Na het intermezzo van het voorspelspelletje, wat net als altijd heel veel hilariteit en geroezemoes opleverde, moest het er dan toch maar van komen. Want ondertussen was  iedereen toch wel erg nieuwsgierig geworden naar de einduitslag van de 25ste verkiezing ‘nieuwe stijl’ van dit beste spelers klassement.Mart de Jong derde
De nieuwkomer die aan het begin van dit seizoen overkwam van DTS Ede, ontpopte zich al zeer snel tot een vaste waarde in de Oosterlee brigade. In de media kreeg De Jong al vrij snel de terechte titel van revelatie opgeplakt. Het leek erop of de ‘stofzuiger’ op het middenveld geen enkel aanpassingsprobleem kende bij het hogere tempo en de balsnelheid. Natuurlijk had de 22-jarige Edenaar ervaring opgedaan bij de bvo’s NEC en De Graafschap, maar hij maakte toch de overstap van eerste klasse naar Tweede Divisie moeiteloos. Logisch ook dat de technische commissie al zeer vroeg in het seizoen Mart’s contract verlengde. Het was jammer dat De Jong aan het einde van de rit zijn constante spel niet kon continueren, want heel lang was hij ranglijstaanvoerder in dit klassement. Maar deze derde plek, met een gemiddelde van 6,59, is hopelijk een stimulans om komend seizoen een hoger rapportcijfer te veroveren en daarmee ook een nog betere positie op deze ranglijst.  
Wat ook nog iets zegt over zijn uitstekende prestaties is dat zijn naam maar liefst 35x – 14x staf enz. en 21x speler - voorkwam op de voorspellingen van de staf, collega spelers, begeleiding en technische commissie. Het meeste van tien de genomineerden.Johan Jansen tweede
Gezien de geschiedenis van deze onderlinge spelersstrijd, zou je de naam van onze sluitpost eigenlijk blindelings kunnen invullen als winnaar van een van de drie prijzen. Want in Jansen’s zevende seizoen bij G.V.V.V. kwam hij maar liefst vijfmaal voor in de top drie, waarvan vorig jaar als winnaar. Het is dan ook geen wonder dat de goalie na Mart de Jong ook de meeste stemmen kreeg van spelers en staf, 14 om 12, als prijswinnaar.
De jury dacht daar net zo over, en als je een ≤ 5,5 als onvoldoende aanmerkt, dan scoorde Johan slechts eenmaal zo’n beoordeling. Zelden of nooit was een mistasten of blunder van Jansen de oorzaak van een nederlaag. Sterker nog in die 34 wedstrijden, de meeste van allen, schreef hij elf zogenaamde ‘cleansheets’ achter zijn naam. Enige minpuntje wat je zou kunnen noemen, is dat Johan er niet in slaagde om een penalty te stoppen. Zeven kreeg G.V.V.V. er tegen en allen werden tot doelpunt gepromoveerd. Niettemin was het rapportcijfer van 6,63 ruim voldoende voor de runner-up positie.Bart Hulsbos eerste
De kop van dit artikel gaf al aan dat Bart Hulsbos de winnaar is geworden. Nog nooit kwam de 34-jarige centrale verdediger, en daarmee senior van de selectie, voor in de top drie in de nu acht seizoenen dat hij het mooie blauwe tenue draagt. Ook tot zijn eigen grote verrassing moest hij naar voren komen om de eerste prijs in ontvangst. Bart was wel zo eerlijk om toe te geven dat hij daar nooit rekening mee had gehouden.
Maar de rots in de defensieve branding is net als sommige wijnsoorten, hoe ouder, hoe beter lijkt het. Want als we dezelfde criteria hanteren als hierboven, scoorde Hulsbos zelfs geen enkele onvoldoende. Tweemaal 5,6 en eenmaal 5,8 zijn de enige rapportcijfers die daar bij in de buurt komen. Voor de rest was het allemaal ruime zesjes en dikke zevens. Dat geeft aan dat Hulsbos een zeer constant seizoen draaide en daar kon hij zich wel bij aansluiten.
Hoewel het verschil met Jansen slechts 0,01 punt was, was dat toch voldoende om als winnaar uit de bus te komen. Ook drievoudig winnaar en aanvoerder Roy Terschegget kwam op de voorspelformulieren meer voor (19x), dan Hulsbos ex-aequo met Laurens van de Voort beide 10x, maar de juryleden hadden toch een iets andere visie en die is nu eenmaal doorslaggevend.

Helaas was de webredactie er deze keer niet in geslaagd om sponsoren te vinden voor de prijzen. Daarom werd uit eigen budget geput om deze eervolle titels toch te voorzien van het nodige cachet. De prijswinnaars ontvingen respectievelijk VVV-diner bonnen ter waarde van Є75,- Є50,- en Є25,-  euro. Ietwat gedevalueerd t.o.v. voorgaande seizoenen, maar daarom hopelijk voor de winnaars niet minder waardevol.
De uitgebreide felicitaties zijn die avond al uitgedeeld aan Bart Hulsbos, Johan Jansen en Mart de Jong, maar die willen we hier graag nog een keer herhalen.

Daarmee kwam er weer een einde Beste Spelers Klassement 2017 – 2018, waarvan u alle cijfertjes hieronder nog eens nader kunt bekijken.
Volgend seizoen in een derde jaargang Tweede Divisie is de webredactie voornemens dit klassement, wat door alle betrokkenen altijd zeer wordt gewaardeerd, voort te zetten.

Als u, als supporter of belangstellende van G.V.V.V. 1, ook eens invloed zou willen uitoefenen op deze ranglijst dan kan dat. Want de redactie van deze website kan altijd extra juryleden gebruiken. Heeft u interesse, stuur dan een mailtje naar webredactie@gvvv.nl of schiet een van de redactieleden aan. En mocht u interesse hebben om dit klassement te sponsoren dan houden wij ons ook erg aanbevolen. Reacties daarover kunnen ook naar bovenstaand mailadres worden gezonden. 

Een fotoreportage van deze prijsuitreiking c.q. afscheidsavond , geschoten door Dick Gijsbertsen, kunt u bekijken door hier te klikken.      

 

Tekst: Bas van Capelleveen
Foto’s: Dick Gijsbertsen

 

OMSCHRIJVING

 

Complete Beste Spelers Klassement seizoen ’17-‘18

Alle voorgaande winnaars Beste Spelers Klassement

Alle doelpuntenmakers seizoen ’17-‘18

Kaarten klassement seizoen ’17-‘18