Bonke gaat G.V.V.V. na zeven jaar verlaten

19 januari 2018
G.V.V.V. en Wouter Bonke (33) hebben in goed onderling overleg besloten de aflopende verbintenis niet te verlengen. Daarmee komt er na zeven jaar een einde aan het succesvolle huwelijk tussen de club en de sympathieke Utrechter.
 
‘Ik ben blij dat ik jarenlang onderdeel ben geweest van een fantastische club en spelersgroep zoals ik die weinig ben tegengekomen in mijn carrière’, reageert Bonke op zijn vertrek. ‘We hebben samen geweldige jaren met elkaar doorgemaakt, gestreden om de titel bij de zaterdagamateurs en mooie wedstrijden gespeeld in het bekertoernooi. Die momenten koester ik. Het is teleurstellend dat ik al maandenlang kamp met enkelklachten en daardoor weinig in actie heb kunnen komen. Ik wilde me graag nog laten zien in een laatste seizoen. Hopelijk kan ik het hoofdstuk G.V.V.V. in de laatste maanden nog op een mooie manier afsluiten. Daar ga ik vol voor.’ 
 
Bonke kwam bij G.V.V.V. tot dusver tot 206 optredens, waarin hij vier keer trefzeker was.
 
Van Groningen naar G.V.V.V.
Bonke groeide op in Krimpen aan den IJssel en meldde zich als pupil aan bij DCV, de plaatselijke club onder de rook van Rotterdam. Vanwege een studie aan de Rijksuniversiteit in Groningen werd het roemruchte Be Quick 1887 uit Haren zijn volgende bestemming in zijn nog prille voetballoopbaan. Bonke speelde zeven seizoenen op de Esserberg en kwam een jaar uit voor eersteklasser Gronitas. Na een verhuizing naar Utrecht gaf hij in 2011 zijn ja-woord aan G.V.V.V.
 
Wouter Bonke op de schouders na de zinderende wedstrijd tegen Barendrecht op 10 mei 2014, waar G.V.V.V. een beslissingswedstrijd om de zaterdagtitel uit het vuur sleepte.
 
Hoogtijdagen
In Veenendaal beleefde de verdediger annex middenvelder zijn hoogtijdagen. Na de zware knieblessure van Roy Terschegget vulde Bonke in zijn eerste seizoen op Panhuis met verve de rol in van controleur op het middenveld. De jaargangen daarop vormde hij het succesvolle en eveneens vertrouwde koppel met Bart Hulsbos in het hart van de verdediging. Hij mistte zelden een wedstrijd en streed in 2014 tevergeefs om de landstitel bij de zaterdagamateurs. Spakenburg bleek in een beslissingswedstrijd in Volendam met 2-1 te sterk. Bonke speelde ook in de befaamde bekerwedstrijden tegen profclubs Sparta, Excelsior en AZ in het seizoen 2011/2012.
 
Strijdbaar
Onder de nieuw aangestelde trainer John de Wolf verloor Bonke eind 2015 zijn basisplaats. De Utrechter bleek echter onvermurwbaar; hij stelde zich strijdbaar op en veroverde binnen enkele maanden weer een plaats in het basisteam. Met zijn optredens overtuigde hij de technische commissie dusdanig dat die terugkwam op het besluit hem geen contractverlening aan te bieden. Ook vorig seizoen was hij een vaste waarde bij de Veenendaalse tweededivisionist.
 
 
Slepende enkelblessure
Bonke diende dit seizoen de concurrentie aan te gaan in de laatste linie, maar moest de strijd noodgedwongen staken met een slepende enkelblessure waaraan hij eind november operatief werd behandeld. De verdediger verwacht in het voorjaar zijn rentree te kunnen maken. Hij gaat op zoek naar een nieuwe club.
 
Veel dank verschuldigd
G.V.V.V. is Wouter veel dank verschuldigd voor zijn verdiensten voor de vereniging en gunt hem voor volgend seizoen een mooie club waar hij zijn verdedigende kunsten kan vertonen.
 
Foto's: Orange Pictures