Broeder blijft leider, Latupeirissa vertrekt

19 januari 2018
Caifano Latupeirissa (26) gaat G.V.V.V. na twee seizoenen verlaten. De multi-inzetbare aanvaller heeft van de technische commissie te horen gekregen dat zijn aflopende verbintenis niet wordt verlengd. Teammanager Bart Broeder gaat wel een jaar langer door op Panhuis.
 
Bij G.V.V.V. kwam Latupeirissa tot dusver tot 42 optredens, waarin hij negen keer tot scoren kwam. De linksbuiten is dit seizoen vooralsnog veroordeeld tot een plaats op de reservebank. Achter zijn naam prijken 166 minuten. Hij wist twee keer het net te vinden.
 
Caifano Latupeirissa aan de bal.
 
Van NEC naar G.V.V.V.
Latupeirissa speelde in de jeugd van huidige eerstedivisionist NEC en debuteerde op negentienjarige leeftijd in de hoofdmacht van de Nijmegenaren. Een seizoen later werd hij verhuurd aan eerstedivisionist FC Oss, waarna NEC besloot de verbintenis met de inwoner van het Gelderse Bemmel niet te verlengen. Latupeirissa verdedigde van 2013 tot en met 2016 de clubkleuren van zondagtopklasser JVC Cuijk, voordat hij de overstap naar G.V.V.V. maakte. 
 
De club dankt Caifano voor de verleende diensten en wenst hem veel succes in de zoektocht naar een nieuwe club.
 
Broeder blijft teammanager
Bart Broeder blijft wel langer verbonden aan de vereniging. De teammanager van de hoofdmacht bereikte donderdag overeenstemming met de technische leiding over een contractverlenging voor één jaar, tot medio 2019. In die rol gaat hij zijn vierde seizoen in bij de club. Hij speelde van 1997 tot en met 2004 185 wedstrijden in de hoofdmacht.
 
Met de contractverlenging van Broeder blijft de technische staf grotendeels intact komend seizoen. De clubleiding verlengde eerder al de contracten met hoofdtrainer Niek Oosterlee, assistenten Jan Diepeveen en Dennis van Meegdenburg en keeperstrainer Danny Lücke.