Brouwer, Den Hartog en Hulsbos verlengen

7 januari 2018
G.V.V.V. heeft zondag op de slotdag van het trainingskamp in het Spaanse Marbella overeenstemming bereikt met Bart Hulsbos (34), Wilco den Hartog (29) en Simon Brouwer (33) over contractverlenging. De drie steunpilaren hebben hun aflopende verbintenis met één jaar verlengd, tot medio 2019.
 
Met de contractverlengingen van de drie spelers blijft de kern van de selectie die jarenlang het succes op het hoogste amateurpodium heeft bepaald, intact. 
 
Rob de Boer, die samen met Wim van Oudbroekhuizen de gespreken voert namens de technische commissie, is verheugd met de contractverlenging van het drietal. ‘Bart, Wilco en Simon brengen eenieder de nodige ervaring en stabiliteit in de selectie. Dat is voor ons altijd een uitgangspunt bij het samenstellen van de selectie. Bart en Wilco vormen momenteel een succesvol koppel in het hart van de verdediging. Mede door hen heeft G.V.V.V. een van de minst gepasseerde defensies in de Tweede Divisie. Simon wilde zelf graag door. We zien voor hem nog altijd een belangrijke rol weggelegd als een van de leiders in de ploeg.’
 
Mandekker Hulsbos
Bart Hulsbos is met zijn 34 jaar de oudste speler van de selectie, maar toonde in de eerste seizoenshelft iedere wedstrijd aan dat de sleet er nog lang niet op zit bij de mandekker. De linkspoot stond wekelijks zijn mannetje en krijgt het volste vertrouwen van trainer Niek Oosterlee. Hij mistte alleen de competitiewedstrijden tegen de Koninklijke HFC en Barendrecht. Hulsbos speelde tot dusver 220 duels in de hoofdmacht. Hij gaat zijn negende seizoen in.
 
 
Clubman Den Hartog
Wilco den Hartog is vanaf begin 2017 omgeturnd van controleur op het middenveld tot voorstopper in het hart van de verdediging. De Veenendaler, die op een uitstapje van één seizoen naar Jong Vitesse altijd voor G.V.V.V. speelde, kent ogenschijnlijk geen aanpassingsproblemen, getuige zijn opvallend sterke optredens in de laatste linie. Den Hartog begon dit seizoen in iedere competitie- of bekerwedstrijd in de basis en scoorde in de competitiewedstrijd tegen De Dijk. De teller staat op 256 duels, waarmee hij in de huidige selectie de speler is die de meeste wedstrijden speelde in het eerste elftal van de Veenendaalse tweededivisionist. Den Hartog begint straks aan zijn elfde jaargang.
 
 
Vechter Brouwer
Simon Brouwer maakte dit seizoen zijn eerste minuten in de Tweede Divisie, nadat hij twee seizoenen op rij uitgeschakeld was met evenveel kruisbandblessures. Niettemin bleef de Veenendaler strijdlustig, een houding die hem gedurende zijn carrière bepaald geen wineieren heeft gelegd. In de seizoensouverture tegen De Treffers maakte hij als invaller zijn rentree in de hoofdmacht en maakte hij zijn begeerde debuut in de nieuw ingevoerde competitie. Tegen TEC en Barendrecht was hij trefzeker. Brouwer speelde tot dusver 241 duels voor G.V.V.V. en vangt straks zijn twaalfde seizoen in het vlaggenschip aan.
 
 
Vijftien spelers vastgelegd
Bart Hulsbos, Wilco den Hartog en Simon Brouwer zijn in navolging van Soufiane Laghmouchi (één jaar), Jeremy de Graaf (één jaar), Bart van de Beek (één jaar) en Mart de Jong (twee jaar) respectievelijk de vijfde, zesde en zevende speler die dit seizoen een nieuw contract ondertekende. De technische commissie heeft tot dusver vijftien spelers vastgelegd voor komend seizoen. Rodny Hofman, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Martin van Eck, Laurens van der Voort, Danny de Leeuw, Robin Mulder en doelman Johan Jansen beschikken over een doorlopend contract.