Brouwer kijkt uit naar bekerduel met HFC

24 oktober 2017
De maandagavond stond voor de hoofdmacht ondanks een vrije dag in het teken van herstel. Ook Simon Brouwer liet de benen losmaken door de medische staf in aanloop naar het bekerduel met wederom de Koninklijke HFC (aanvang 19.45 uur).
 
De aanjager op het middenveld kreeg zaterdag door de liesblessure van Robin Mulder zijn tweede basisplaats van het seizoen. De Veenendaler maakte de hele wedstrijd vol. „Na 75 minuten zat ik er wel een beetje doorheen. Ik heb nog niet superveel en superlang gespeeld, maar het veld was ook zwaar om te belopen. De jongens van HFC vonden dat zelf ook, ze waren redelijk kapot. Door de regen zakte je weg in het gras, dat voelde ik wel aan de kuiten.”
 
„Maar het is altijd lekker om te kunnen spelen vanaf het begin”, vervolgde Brouwer. „Nadat Robin uitviel op de donderdagtraining liet de trainer direct weten dat ik zaterdag zou spelen. Dat was voor mij lekker om naar toe te leven. Ik kon lekker duelleren en loopacties maken.”
 
Brouwer torent ver boven André Morgan uit.
 
Accepteert rol
Brouwer, die tot twee maal toe herstelde van zware knieblessures, was vooralsnog veroordeeld tot invalbeurten. „Ik accepteer mijn huidige rol als invaller. Ik vind het helemaal niet erg, al hoop ik natuurlijk ook zo veel mogelijk minuten te maken. Een half uur vind ik prima, want dan kan ik alles geven en van waarde zijn. Des te lekkerder om een hele wedstrijd te spelen.”
 
Goede gevoel uit Haarlem
G.V.V.V. deelde weliswaar een mentale tik uit door met 0-2 te winnen in Haarlem, de overwinning zegt volgens Brouwer niets over de bekerwedstrijd dinsdagavond op Panhuis. „Natuurlijk nemen we het goede gevoel mee uit Haarlem en hoeven we niet bang te zijn voor deze tegenstander. Maar het maakt niet uit hoe je speelt, als je de volgende ronde maar bereikt. Daar draait het om. Natuurlijk willen we winnen met het spel van de eerste helft. Maar als we het spel van de tweede helft spelen en we winnen, dan ben ik ook tevreden.”
 
Op weg naar het vijandige doel, als invaller in het duel met Katwijk.
 
Eigen veld, eigen publiek
Bij Brouwer komen herinneringen aan het bekeravontuur in het seizoen 2011/2012 naar boven als hem gevraagd wordt naar de bekerkoorts. Met de middenvelder als basisspeler schakelde G.V.V.V. profclubs Excelsior en Sparta uit. In de kwartfinale was AZ uiteindelijk met 2-1 te sterk. Bij een zege op de Koninklijke HFC behoort de Veenendaalse ploeg tot de laatste zestien overgebleven teams. Maar zover is het nog lang niet, beseft ook Brouwer. „HFC moet voor ons te doen zijn, op het eigen veld en met het publiek erachter. Ik heb er veel zin in.”
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Foto's: Orange Pictures