Cambuur beleeft overtuigende generale repetitie

15 december 2017
Cambuur staat dinsdag met een goed gevoel aan de aftrap voor de bekerwedstrijd tegen de ploeg van trainer Niek Oosterlee. De ploeg van interim-trainers Sipke Hulshoff en Jan Bruin won met overtuigende cijfers van FC Dordrecht (3-0), uitgerekend de club die in de eerste ronde uit het bekertoernooi werd geknikkerd door G.V.V.V. 
 
Cambuur nam na een 0-0 ruststand in de tweede helft afstand van FC Dordrecht via Isa Kallon, Xander Houtkoop en Ricardo Kip. Vooral de 2-0 van Houtkoop, een afstandspegel van bijna 30 meter, sprong in het oog in het door bijna 7.000 bemande Cambuur-stadion.
 
Xander Houtkoop neemt de felicitaties in ontvangst na zijn 2-0.
 
Cambuur dertiende
Dankzij de 3-0 zege stijgt de club uit Leeuwarden naar de dertiende plaats op de ranglijst van de Jupiler League. Na het ontslag van trainer Marinus Dijkhuizen op 28 november, won Cambuur in eigen huis van Telstar (2-1) en dus van FC Dordrecht (3-0). G.V.V.V. speelt zaterdag om 15.30 uur in eigen huis tegen HHC Hardenberg en kan als runner-up van de Tweede Divisie achter koploper Katwijk de eerste competitiehelft afsluiten.
 
Cambuur – G.V.V.V. wordt afgewerkt in de achtste finales van de KNVB Beker en staat onder leiding van scheidsrechter Sieben Mulder uit Uithuizen. De aftrap wordt om 19.45 uur verricht in het Cambuur-stadion.
 
Foto: Orange Pictures