Diepeveen en Van Meegdenburg verlengen

12 januari 2018
Jan Diepeveen (60) en Dennis van Meegdenburg (43) vormen ook volgend seizoen het assistenten-duo van hoofdtrainer Niek Oosterlee. Diepeveen en Van Meegdenburg hebben hun contract met één seizoen verlengd, tot medio 2019.
 
De Veenendalers gaan daarmee hun derde seizoen in als gezamenlijke assistenten van de hoofdtrainer. Diepeveen is straks tien seizoenen aan de vereniging verbonden als assistent. 
 
Bestuurslid voetbaltechnische zaken Loek Budding is verheugd met de contractverlenging van beide trainers. ‘We zijn tevreden over de invulling van zowel Jan als Dennis. Beiden vullen elkaar goed aan, hoofdtrainer Niek Oosterlee stelt de inbreng van Jan en Dennis meer dan op prijs. Met de contractverlenging van deze clubmensen blijft de technische staf niet alleen goed van kwaliteit, maar ook herkenbaar voor onze trouwe aanhang.’
 
 
Clubman Diepeveen
Jan Diepeveen heeft een lange geschiedenis aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis en mag met recht als clubman bestempeld worden. Hij groeide als voetballer op bij het destijds gerenommeerde VV Veenendaal, maar was in de jaren ’80 als aanvalsleider een van de blikvangers in de hoofdmacht van G.V.V.V. Met de Panhuisbewoners kroonde hij zich in 1985 tot kampioen van de eerste klasse.
 
Na zijn actieve spelerscarrière legde de Veenendaler zich toe op het trainersvak en was hij bij G.V.V.V. werkzaam als trainer van het reserveteam. Ook was Diepeveen actief in de jeugdopleiding. Later stond hij ook aan het roer van De Musketiers, Renswoude en DVSA. In 2009 werd hij bij G.V.V.V. aangesteld als assistent-trainer en was hij de rechterhand van toenmalig trainer Frans Koenen. Na het ontslag van Erik Assink op 7 oktober 2015 stond Diepeveen twee wedstrijden op interim-basis voor de spelersgroep.
 
 
Van Meegdenburg: van topspits tot assistent
Dennis van Meegdenburg zette zijn eerste voetbalstappen bij buurman Unitas '48, maar verwierf vooral faam in het shirt van Bennekom. Op Sportpark De Eikelhof was hij liefst vijftien seizoenen actief: in de jaren ‘90 als centrale verdediger, later als spits. In laatstgenoemde rol veroverde hij van 2008 tot en met 2014 in het shirt van G.V.V.V. de harten van menig amateurvoetballiefhebber. Hij scoorde in 228 officiële wedstrijden liefst 118 keer. In zijn loopbaan kwam hij tot 287 doelpunten (in 590 duels).
 
Van Meegdenburg stelde zijn diensten na zijn officiële afscheid in 2014 nog tweemaal beschikbaar voor het eerste elftal. In 2016 startte hij als assistent-trainer onder toenmalig trainer John de Wolf, nadat hij zijn trainersdiploma (TC3) in de wacht had gesleept. In de tussentijd was hij ook als assistent-trainer werkzaam in de jeugdopleiding.
 
Foto's: Orange Pictures