Een persoonlijk bericht van Niek Oosterlee

1 november 2017
Niek Oosterlee heeft een roerige week achter de rug. De trainer werd afgelopen donderdag in het ziekenhuis opgenomen met wat later bleek een bacteriële infectie. Dinsdagochtend mocht hij naar huis, noodgedwongen moest hij de regioderby tegen IJsselmeervogels aan zich voorbij laten gaan. Een persoonlijk bericht van de inwoner van Alphen aan den Rijn.
 
‘Op woensdag 25 oktober 2017 meldde ik me voor een onderzoek bij het LUMC in Leiden. Waarschijnlijk is er toen iets fout gegaan. Fris en fruitig vertrok ik naar huis; er was helemaal niets aan de hand. Na een goede nachtrust stond ik als leerkracht de volgende dag weer voor de klas. 
 

Gedurende de dag begon ik me wat minder fit te voelen. Maar goed, de donderdagavondtraining voor de regioderby tegen IJsselmeervogels en de bekerloting ’s avonds in de kantine mag ik en wilde ik niet missen als hoofdtrainer. Ik ben mijn auto ingestapt en heb de reis aanvaard richting Veenendaal. 
 
Onderweg werden de rillingen heviger, en bij Bodegraven kon ik amper mijn stuur meer vasthouden. Ik besloot de auto aan de kant te zetten en heb assistent Dennis van Meegdenburg gebeld. Vervolgens reed ik naar huis. Daar aangekomen mat ik de lichaamstemperatuur en die was inmiddels de 39 graden gepasseerd. Koorts dus. Na een telefoontje naar het ziekenhuis kon ik me direct melden in het hospitaal.
 
Bij aankomst besloten de artsen over te gaan tot opname. De koorts bleef stijgen en ik werd op de Spoedeisende Hulp geplaatst voor een nacht ter observatie. Het bleef niet bij één nacht. Tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis heb ik heel wat koortsaanvallen gehad en verschillende antibioticakuren toegediend gekregen.  Uiteindelijk vonden ze de juiste behandeling. De koorts zakte maandag en sinds dinsdag ben ik weer thuis om aan te sterken. Ik merk dat ik een aardig jasje heb uitgedaan. 
 
De dokter zei: ‘In het LUMC houden we geen kostgangers Niek, dus je moet het niet onderschatten wat je hebt gehad.’
 
Tijdens mijn verblijf heb ik vele berichten mogen ontvangen. Ik kan jullie niet allemaal persoonlijk bedanken en wil het daarom via deze weg doen. Spelersgroep,  technische en medische staf, begeleidingsgroep selectie, supporters, businessclub Vallei en Rijn, het bestuur van G.V.V.V., oud-spelers en bestuursleden, collega’s, journalisten: ik wil jullie allemaal uit de grond van mijn hart bedanken voor de aandacht, de opbeurende berichten, het medeleven en mooie woorden die ik heb mogen ontvangen.  Mijn dank is groot!
 
Ik hoop snel weer op het veld te staan, want voetbal is voor mij ook een medicijn.'
 
Niek Oosterlee