G.V.V.V. hevelt Van ’t Foort over naar A-selectie

23 maart 2018
Robert van ’t Foort maakt vanaf deze zomer definitief deel uit van de hoofdmacht. De vereniging is met de 22-jarige verdediger een verbintenis van één seizoen overeengekomen.
 
Van ’t Foort sloot vanaf de zomerse voorbereiding aan bij de eerste selectie. Als stagiair traint hij twee keer in de week mee en speelde hij in diverse oefenwedstrijden. Tot een debuut in de tweede divisie kwam het nog niet. Tijdens de competitiewedstrijd tegen Excelsior Maassluis behoorde hij wel tot de wedstrijdselectie.
 
Jeugdexponent
Jeugdexponent Van ’t Foort meldde zich na een periode bij De Merino’s als twaalfjarige aan bij G.V.V.V. en doorliep de gehele jeugdopleiding aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis. Na vier seizoenen bij de B-selectie, waar hij de aanvoerdersband draagt, mag hij zich vanaf deze zomer officieel speler van de Veenendaalse tweededivisionist noemen.
 
Van ’t Foort: ‘Droom die uitkomt’
‘Dit is een droom die uitkomt’, zegt een euforische Van ‘t Foort. ‘Ik ben uitgegroeid tot een kind van de club en kreeg koude rillingen bij de gedachte dat ik de club zou kunnen verlaten, want G.V.V.V. voelt voor mij als een warm bad. Ik heb in het tweede elftal jarenlang gewacht op deze kans en ik kan nu wel stellen dat mijn geduld beloond is door de club. Dat trainer Niek Oosterlee vertrouwen in me uitsprak, heeft me veel goed gedaan. Ik beschik over een goed linkerbeen ga me richten op de linksbackpositie. Hopelijk kan ik volgend seizoen net zo veel opsteken van mijn toekomstige teamgenoten als dit seizoen.’
 
Robert van 't Foort in actie in het oefenduel met OFC Oostzaan in de zomerse voorbereiding.
 
De Boer: ‘Mooie stap voor Robert’
‘Dit is een mooie stap voor Robert’, reageert Rob de Boer namens de technische commissie. ‘Hij heeft zich in de trainingen van het eerste elftal en in de wedstrijden van het tweede elftal goed gemanifesteerd en die prestaties wilden we graag met belonen met een definitieve plaats in de hoofdmacht. We kunnen ter verbreding van de selectie natuurlijk een speler ergens vandaan halen, maar willen ook clubjongens die wat in hun mars hebben een kans bieden.’
 
Twintig spelers vastgelegd
Met het overhevelen van Robert van ‘t Foort heeft G.V.V.V. tot op heden twintig spelers onder contract staan voor aankomend seizoen. Van de huidige selectie werden zeventien verbintenissen verlengd. G.V.V.V. presenteerde eerder dit kalenderjaar de komst van aanvaller Sherwin Grot van IJsselmeervogels en spits Wout Blasman van Silvolde. Ook alle stafleden hebben in een eerder stadium met één jaar bijgetekend.
 
Foto: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen