G.V.V.V. hoopt na ruime zege op mooie bekerloting

24 augustus 2017

G.V.V.V. won gisteravond met 7-0 van Magreb'90 en heeft daarmee een plek veroverd in het lucratieve hoofdtoernooi van de KNVB-beker.
 

Er wordt zaterdag geloot en dan zal blijken tegen welke tegenstander G.V.V.V. het in de eerste ronde moet opnemen. G.V.V.V. begon nerveus aan het duel met Magreb'90 en speelde slordig.De Utrechtse derdedivisionist Magreb'90 gaf zich in het eerste halfuur ook niet zomaar gewonnen en bood de Veenendalers goed tegenstand.

,,We werden pas wakker nadat Magreb de bal op de lat schoot. Een soort wake-up call en die kwam op het juiste moment'', vond G.V.V.V.-trainer Niek Oosterlee.

Daarna maakte tweededivisionist G.V.V.V. wel het verschil. Niet altijd met overtuigend voetbal, maar wel met een paar goed lopende aanvallen.Uit één daarvan scoorde Jeremy de Graaf in de 28ste minuut de 1-0 voor de thuisploeg en de spits zette kort voor rust ook de 2-0 en 3-0 op het bord. Het betekende een zuivere hattrick en een leuke binnenkomer voor de van VVOG overgekomen aanvaller.

Na rust was G.V.V.V. heer en meester. In de 57ste minuut profiteerde Robin Mulder van slecht uitverdedigen (4-0) en invaller Simon Brouwer pikte ook een doelpunt mee: 5-0. Even daarvoor kwam Magreb met tien man te staan, omdat Mohamed Ouamar wegens natrappen van het veld was gestuurd.

In de resterende tijd scoorde De Graaf 6-0 uit een rebound en Mulder 7-0 op aangeven van Brouwer. Voor Oosterlee was de zege zeer belangrijk. ,,Het maakt een groot verschil of we zaterdag met een nederlaag of een overwinning op zak aan de competitie beginnen tegen De Treffers. Deze ruime zege geeft zelfvertrouwen.''

De trainer hoopt dat er tijdens de loting een mooie tegenstander uit de koker komt. ,,Ook belangrijk voor de club.''

Door: Eit Hendriks