G.V.V.V. legt spits Wout Blasman vast

25 februari 2018
G.V.V.V. heeft Wout Blasman vastgelegd voor één seizoen, tot medio 2019. De 20-jarige spits komt over van zondaghoofdklasser Silvolde.
 
Blasman is ondanks zijn jeugdige leeftijd uitgegroeid tot een goalgetter bij de club uit de Achterhoek. Na dertien competitieduels in de Hoofdklasse A staat de teller op dertien treffers. In het seizoen 2016/2017 bleef hij steken op veertien doelpunten.
 
Blasman startte zijn voetballoopbaan bij de lokale trots van Terborg en werd als E-pupil gescout door De Graafschap. Na de C-junioren vertrok de spits bij de profclub en vond hij in tweedeklasser DZC ’68 een nieuwe werkgever. Blasman werd als tweedejaars A-junior vervroegd overgeheveld naar de hoofdmacht van de Doetinchemse club en kroonde zich met 27 doelpunten tot topscorer. 
 
Blasman: ‘Vereerd’
‘Ik voel me vereerd dat ik bij G.V.V.V. een contract heb getekend’, aldus Blasman. ‘Ik heb onder andere de wedstrijd tegen Katwijk bezocht en was onder de indruk van het voetbal, de club en de supporters. Ik wil kijken waar mijn plafond ligt als voetballer en heb daarom bewust gekozen voor G.V.V.V.’
 
TC: ‘Groot talent’
‘We zijn erg blij dat we Wout hebben kunnen vastleggen’, reageert Rob de Boer namens de technische commissie. ‘We hebben hem meerdere keren bekeken en beschouwen hem als een groot talent. Hij is snel, sterk aan de bal en heeft een neusje voor het doel. Bovendien kan hij ook goed koppen. Wout wil het op een hoger podium proberen en we willen hem die kans graag bieden.’
 
Blasman eerste nieuweling
Wout Blasman is de eerste nieuweling die de technische commissie voor volgend seizoen heeft vastgelegd. G.V.V.V. heeft tot op heden achttien spelers voor komende jaargang onder contract staan. Ook alle stafleden hebben eerder met één jaar bijgetekend.