G.V.V.V. opent Tweede Divisie uit bij De Treffers

5 juli 2017
G.V.V.V. start het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie op zaterdag 26 augustus met een uitwedstrijd bij De Treffers. De KNVB presenteerde woensdagochtend het speelschema.
 
Na het duel in Groesbeek (aanvang 18.00 uur) spelen de Veenendalers een week later de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Tweede Divisie-seizoen. Rijnsburgse Boys is dan de opponent, de vorige werkgever van nieuwbakken trainer Niek Oosterlee. Daarna volgen de duels met respectievelijk Katwijk (uit), De Dijk (thuis) en TEC Tiel (uit).
 
Regioderby’s
De regioderby’s tegen debutant IJsselmeervogels staan op zaterdag 28 oktober in Veenendaal en op zaterdag 3 februari in Bunschoten-Spakenburg gepland. De duels met FC Lienden volgen op zaterdag 28 november in Lienden en op zaterdag 14 april in Veenendaal.
 
Laatste 5 wedstrijden
AFC (thuis), HHC (uit), De Treffers (thuis), Rijnsburgse Boys (uit) en VVSB (thuis) vormen de laatste vijf tegenstanders in de competitie. Het seizoen eindigt op 26 mei.
 
G.V.V.V. won vorig seizoen de thuiswedstrijd tegen De Treffers (3-1), maar verloor in Groesbeek met 4-0.
 
Nieuw aanvangstijdstip
Nieuw dit seizoen is het gegeven dat de thuisclubs mogen bepalen hoe laat een wedstrijd gespeeld wordt. Hierdoor speelt G.V.V.V. alle thuiswedstrijden om 15.30 uur – op de laatste, gelijktijdige speeldag na. Acht van de zeventien uitwedstrijden starten om 18.00 uur.
 

Zet het speelschema hier in je mobiele agenda.

 

Seizoen start twee weken later
De Tweede Divisie gaat twee weken later van start dan vorig seizoen, zo heeft de KNVB in samenspraak met de clubs eerder dit jaar besloten. Dankzij dit besluit kunnen clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie en hoeven toeschouwers geen wedstrijden te missen door de zomervakantie.
 
G.V.V.V. start de voorbereiding met de eerste training op maandag 24 juli en speelt zes oefenwedstrijden, waarvan drie in eigen huis.