G.V.V.V. vecht schikkingsvoorstel Den Hartog aan

5 februari 2018

G.V.V.V. en Wilco den Hartog gaan in beroep tegen het schikkingsvoorstel van vijf competitiewedstrijden schorsing die de KNVB-aanklager maandag deed. Wanneer de beroepszaak wordt behandeld, is nog niet bekend. De aanklager heeft trainer Niek Oosterlee om een verklaring gevraagd.

Den Hartog kreeg afgelopen zaterdag in de streekderby tegen IJsselmeervogels (1-1 gelijkspel) een rode kaart van scheidsrechter Jannick van der Laan voor een volgens de arbitrage ‘gewelddadige handeling, buiten een duel om de bal’ aan het adres van Ali Akla van IJsselmeervogels.

G.V.V.V. en Den Hartog zijn van mening dat Den Hartog zich op geen enkele manier schuldig heeft gemaakt aan de omschreven overtreding. De club en speler gaan om die reden in beroep bij de KNVB-aanklager.

Tuchtproces
De aanklager kan op basis van verklaringen de rode kaart seponeren, het schikkingsvoorstel aanpassen of de zaak doorsturen naar de tuchtcommissie, die op zijn beurt zelf een oordeel velt over de rode kaart en de eventueel daarbij behorende strafeis.

Als gevolg van de directe veldverwijdering, is Den Hartog automatisch één wedstrijd uitgesloten. Hij mist daardoor de thuiswedstrijd tegen Katwijk op 17 februari. Daarna is hij gedurende het onderzoek speelgerechtigd.

Oosterlee moet verklaring indienen
Hoofdtrainer Niek Oosterlee werd in de 82ste minuut van de streekderby tegen IJsselmeervogels weggezonden naar de tribune en moet binnen drie werkdagen een schriftelijke verklaring afleggen. 

G.V.V.V., Wilco den Hartog en trainer Niek Oosterlee zijn niet beschikbaar voor reacties gedurende het onderzoek.