G.V.V.V. wil terug naar traditionele 14.30 uur

2 februari 2018
G.V.V.V. is een rondgang gestart langs de clubs in de tweede divisie om de resterende wedstrijden niet om 15.30 uur, maar om het traditionele 14.30 uur te laten aanvangen. 
 
Hiermee volgt de club het voorbeeld van competitiegenoot FC Lisse, dat deze week ook gestart is met eenzelfde rondgang. Tot op heden kon de club uit de Bollenstreek positieve uitkomsten presenteren.
 
G.V.V.V. respecteert het algemene belang van een gelijktijdige start van een speelronde op zaterdag om 15.30 uur, zoals aan het begin van dit seizoen door de CV Tweede Divisie is voorgedragen. 
 
Supporters hechten waarde aan 14.30 uur
Tegelijkertijd heeft de club aan de hand van (financiële) cijfers geconstateerd dat een aanvangstijdstip van 15.30 uur negatieve effecten heeft op de publieke belangstelling bij wedstrijden van het eerste elftal. Veel supporters hebben de afgelopen maanden laten doorschemeren dat ze de voorkeur geven aan het traditionele 14.30 uur in plaats van het tot op heden gebruikelijke 15.30 uur. Ook de afgenomen beschikbaarheid van vrijwilligers bij thuiswedstrijden vormt een aanleiding voor het Algemeen Bestuur om met deze rondgang van start te gaan.
 
Onderling overleg
De KNVB geeft de thuisspelende club bij wedstrijden in de tweede divisie de ruimte om in onderling overleg met de tegenstander het aanvangstijdstip te bepalen. Om die reden is het voor G.V.V.V. mogelijk om het aanvangstijdstip van de nog veertien resterende wedstrijden te wijzigen. De uitwedstrijd bij IJsselmeervogels zaterdag om 15.30 uur is hierin niet meegenomen.
 
Alleen als de tegenstander akkoord gaat met de voorgestelde wijziging, is een aanvangstijdstip van 14.30 uur een feit.
 
Uitzending van FOX Sports
Mocht zendgemachtigde FOX Sports besluiten een wedstrijd van de ploeg van trainer Niek Oosterlee rechtstreeks uit te zenden, dan blijft het huidige aanvangstijdstip van 15.30 uur gehandhaafd. De club hecht veel waarde aan de exposure voor sponsoren die met een live-uitzending gepaard gaat.
 
De uitkomsten van de rondgang, waarin zowel thuis- als uitwedstrijden zijn meegenomen, worden via de clubwebsite gecommuniceerd.