Kampioenen komen belofte na

30 mei 2018

Gisteravond vond in het businesshome de afscheidsavond plaats van de A-selectie. Daarin werd het afgelopen seizoen geëvalueerd door trainer Niek Oosterlee, werd afscheid genomen van de zes vertrekkende spelers door Loek Budding, en werden de prijzen van het beste spelers klassement uitgereikt door de webredactie.
Over deze zaken volgt in de loop van morgenmiddag een uitgebreid artikel.

 

Maar voordat die al die officiële plichtplegingen konden plaatsvinden was er eerst een grote verrassing. Een auto uitgerust met blauw-witte megafoon - de teksten die daaruit kwamen waren helaas binnen onverstaanbaar - kwam zo tegen acht uur al claxonnerend het sportpark Panhuis op scheuren. Daaruit stapten twee oranje-zwart geklede heren, met de kampioensschaal in handen. Maar dat niet alleen, toen de achterklep van het voertuig openging kwamen daar ook nog aantal kratten- en six-packs bier uitrollen, alsmede een tweetal flessen Bacardi.


Drankentransporteurs Robbert Susan en Frank Tervoert krijgen hulp bij het uitladen van Robin Mulder en Martin van Eck.

Niemand minder dan Katwijk aanvoerder Robbert Susan en de ons bekende Frank Tervoert waren de drankentransporteurs. Beide dus afgelopen zaterdag kampioen geworden in de zinderende wedstrijd op sportpark De Zwaaier in Werkendam, waar het nog benodigde punt tegen concurrent Kozakken Boys werd binnen gehaald. Het bezoek van de beide ‘Katukkers’ aan Veenendaal had daar indirect mee te maken. Want op 31 maart jl. hield G.V.V.V. in eigen huis Kozakken Boys met 2-1 onder de duim en daar was Katwijk toen uiteraard heel gelukkig mee dat de grote mededinger om de titel puntverlies had geleden.

Bart Hulsbos had voorafgaande aan dat duel, wellicht als geintje via de (social)media, bekend gemaakt dat G.V.V.V. bij winst wel een aantal kratjes bier verdiende als Katwijk uiteindelijk, mede door de winst van zijn ploeg, kampioen zou worden. Naar we hebben begrepen werd die uitdaging door captain Susan c.s. opgepakt. En zoals een echte kampioen betaamt was dit geen loze belofte, maar werd die gisteravond meer dan waar gemaakt. Na nog even nababbelen vertrokken de beide Oranjehemden weer, uiteraard wel met het mee terug nemen van de kampioenschaal, want die hoort in de prijzenkast op sportpark De Krom.


Alleen de kampioensschaal ging mee terug naar Katwijk.

Een prachtige geste van de terechte kampioen Katwijk, die wij dan ook nogmaals van harte willen feliciteren met dat eclatante succes, en speciaal Robbert Susan en Frank Tervoert, die de moeite namen om persoonlijk de belofte gestand te doen.

Tekst: Bas van Capelleveen
Foto's: Dick Gijsbertsen