Lagere straf Den Hartog, G.V.V.V. akkoord

20 februari 2018
G.V.V.V. en Wilco den Hartog hebben in hoger beroep bij de licentiecommissie een lagere straf afgedwongen. De club en speler gaan akkoord met het nieuwe schikkingsvoorstel van twee wedstrijden.
 
De aanklager amateurvoetbal wilde Den Hartog voor vijf wedstrijden schorsen vanwege diens rode kaart in de streekderby tegen IJsselmeervogels. Volgens scheidsrechter Jannick van der Laan zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan een ‘gewelddadige handeling, buiten de bal.’
 
G.V.V.V. en Den Hartog tekenden beroep aan bij de licentiecommissie en dat resulteerde in strafvermindering. Hoewel G.V.V.V. en Den Hartog van mening zijn dat Den Hartog zich op geen enkele wijze schuldig maakte aan de omschreven overtreding, gaan beiden wel akkoord met het nieuwe schikkingsvoorstel.
 
Den Hartog: 'Lastig besluit'
‘Het was een lastig besluit, omdat we nog altijd vinden dat mij onrecht is aangedaan’, reageert Den Hartog. 'Toch leek het ons verstandiger om het voorstel te accepteren, want in een hoger beroep bij de commissie van beroep kan de straf soms hoger uitvallen. Gelijk hebben is blijkbaar iets anders dan gelijk krijgen.’
 
Den Hartog moest afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Katwijk sowieso aan zich voorbij laten gaan, omdat een directe rode kaart in het amateurvoetbal automatisch één wedstrijd schorsing oplevert. Daarbovenop mist hij ook het uitduel met De Dijk komende zaterdag.