Mart de Jong verbindt toekomst aan G.V.V.V.

28 september 2017
G.V.V.V. en Mart de Jong hebben overeenstemming bereikt over een nieuw tweejarig contract. De 21-jarige middenvelder ligt nu vast tot medio 2020.
 
De Jong kwam deze zomer over van eersteklasser DTS Ede en dwong direct een basisplaats af in de formatie van trainer Niek Oosterlee. Hij miste tot dusver geen minuut in de Tweede Divisie.
 
'Erg blij'
‘Ik ben heel erg blij met mijn nieuwe contract’, reageert De Jong. ‘Ik heb het hartstikke goed naar mijn zin bij deze gemoedelijke club en had niet verwacht dat ik direct een basisplaats zou veroveren in de Tweede Divisie. Ik wil deze lijn graag doortrekken.’
 
'Revelatie' 
Rob de Boer, voorzitter van de technische commissie: ‘We zijn blij dat we Mart voor meerdere jaren hebben kunnen vastleggen. Hij heeft zich met zijn goede spel op het middenveld ontpopt tot de revelatie van onze selectie en daarvoor wilden we hem belonen met een nieuw contract.’
 
Rob de Boer van de technische commissie en Mart de Jong.
 
De Jong zette zijn eerste voetbalstappen bij DTS uit zijn woonplaats Ede en werd in de B-junioren ontdekt door profclub NEC. Na een verblijf van twee jaar in de Nijmeegse jeugdopleiding maakte hij de overstap naar het beloftenteam van De Graafschap. In de Achterhoek bleef zijn avontuur ook beperkt tot twee jaar. Via DTS Ede belandde hij uiteindelijk aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis.
 
Negen spelers vastgelegd
Mart de Jong is de eerste speler die zijn contract dit seizoen heeft verlengd. De technische commissie heeft tot dusver negen spelers vastgelegd voor komend seizoen. Rodny Hofman, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Martin van Eck, Laurens van der Voort, Danny de Leeuw, Robin Mulder en doelman Johan Jansen beschikken over een doorlopend contract.