Met deze cijfers neemt Wouter Bonke afscheid

27 mei 2018
De afzwaaiende Wouter Bonke (33) was jarenlang een stabiele kracht in de hoofdmacht, als centrale verdediger en in zijn eerste jaar als controleur op het middenveld. Dit zijn zijn cijfers in zeven jaar aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis. Volgend seizoen speelt hij bij Huizen.
 
207 duels
Het aantal duels dat Bonke in zeven jaar tijd speelde illustreert zijn stabiliteit. De Utrechter maakte in 2011 de overstap van Gronitas naar G.V.V.V. en miste in zijn eerste vier jaar slechts drie competitiewedstrijden, waarvan één door een schorsing. Bonke speelde 173 competitiewedstrijden en 34 bekerwedstrijden, waarvan elf in de landelijke KNVB-beker.
 
16.506 minuten
In de 207 gespeelde wedstrijden kwam Bonke tot 16.506 officiële minuten. Een optreden van Bonke in de hoofdmacht duurde gemiddeld 79 minuten. Een wissel was een uitzondering.
 
4 doelpunten
Scoren was een zeldzaamheid voor verdediger Bonke, hoewel hij in zijn debuutseizoen bij G.V.V.V. als controleur tweemaal het net liet bollen, tegen FC Lisse en Capelle. De twee treffers waren geen voorbode op het vervolg van zijn loopbaan in Veenendaal, hij maakte slechts vier doelpunten. Zijn laatste treffer? Op 16 mei 2015 tegen IJsselmeervogels. In de finale van de districtsbeker, dat dan weer wel.
 
Bonke zoekt Joey Snijders op na zijn goal in de districtsbekerfinale tegen IJsselmeervogels in 2015.
 
6 assists
Bonke staat te boek als een stabiele kracht in de verdediging en dat vertaalt zich ook in het aantal assists dat hij gaf. Hij is geen aangever, moet die juist van de tegenstander stoppen. Uit zes passes of voorzetten van de Utrechter scoorden medespelers.
 
27 gele kaarten en 2 rode kaarten
Klinkt veel, maar voor een verdediger die 207 wedstrijden speelde zijn 27 gele kaarten relatief weinig, zeker in vergelijking met teamgenoten. Gemiddeld om de zeven wedstrijden kreeg hij een gele prent te zien. Bonke is een mooie verdediger, geen slager die het vlees van de tegenstanders botten wegschraapt met zijn noppen.
 
 
Tekst en samenstelling: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Foto: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen