Oosterlee: ‘Geduldig zijn tegen Excelsior Maassluis’

29 september 2017
Geduld is het sleutelwoord voor het duel met Excelsior Maassluis, beweert trainer Niek Oosterlee in aanloop naar onderlinge treffen zaterdag om 15.30 uur.
 
In de voorbereiding op de wedstrijd tegen de nummer elf van de Tweede Divisie werd Oosterlee met zijn ploeg opgeschrikt door het medische bericht van Rodny Hofman. De Veenendaler heeft in het bekerduel met FC Dordrecht zijn voorste kruisband afgescheurd, zo bleek dinsdag uit een eerste diagnose.
 
„Een flinke domper”, beaamt Oosterlee. „Rodny is met zijn rushes een van de beste backs in de Tweede Divisie. Een echte powerback. Aan de ene kant is het heel vervelend voor hem, maar de diagnose schept wel duidelijkheid: zijn knie gaat gemaakt worden. Hij heeft een lange weg te gaan, maar hij kan er straks op vertrouwen dat het goed zit in het gewricht.”
 
Oosterlee: 'Excelsior Maassluis zakt zelden door de ondergrens.'
 
‘Moeilijke tegenstander’
Zonder Rodny Hofman jaagt G.V.V.V. op een goed resultaat tegen Excelsior Maassluis, dat op basis van de resultaten van het verleden als een angstgegner bestempeld mag worden. Van de laatste acht ontmoetingen won G.V.V.V. slechts twee keer. „Het is een heel degelijke ploeg, die goed in de discipline kan spelen en zelden door de ondergrens zakt”, aldus Oosterlee. Ze hebben specifieke wapens voorin, met een kapstok in de spits en slimme en snelle buitenspelers daaromheen. Een moeilijke tegenstander om te bestrijden.”
 
Geduld
G.V.V.V. moet geduld betrachten, vindt Oosterlee. „We moeten ons niet uit de stellingen laten lokken. Anders kan het een moeilijk middag worden. We hebben pas van Excelsior Maassluis gewonnen als ze in de bus zitten, bij wijze van spreken dan.”
 
Bij een overwinning op de tricolores meldt G.V.V.V. zich in de kopgroep van de Tweede Divisie. Oosterlee „Dan bewijzen we onszelf een goede dienst. Op ons veld zijn we nog ongeslagen. Laten we dat maar zo houden.”
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: Orange Pictures